A Ljubljana hozta a papírformát

Szombat este a Vegyész RC Kazincbarcika három szettben kikapott a sokszoros győztes ACH Volley Ljubljanától második MEVZA Kupa-meccsén.

A sokszor MEVZA-győztes, állandó Bajnokok Ligája-résztvevő szlovén sztárcsapat három szetten keresztül kiváló teljesítményt nyújtott, és végül győzelemmel sikerült bemutatkoznia címvédőként az idei sorozatban.

A végig taktikusan, kemény nyitásokkal játszó Ljubljana az első szettben gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, a VRCK azonban igyekezett felvenni ellenfelével a harcot. Daniel Oravec legénysége folyamatosan jött bele a játékba, de a Ljubljana figyelme egy pillanatra sem lankadt, így a toronymagas esélyes három szettben aratott győzelmet.

MEVZA KUPA, 1. TORNA, 2. MÉRKŐZÉS, MIAVA
Vegyész RC Kazincbarcika – ACH Volley Ljubljana (szlovén) 0-3 (-17, -14, -19)
Miava, Városi Sportcsarnok, 100 néző. V.: Grabovsky, Gall (csehek).
VRCK: Toronyai 1, Milev 4, Banai 3, Szabó 12, Mészáros 8, Juhász 3. Csere: Gebhardt Á., Dudás (liberók), Gebhardt N. 1, Palánkai-Omoshebi 2, Koszla, Blázsovics. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Ljubljana: Plesko 8, Puric 7, Satler 4, Babkov 10, Videcnik 9, Dirlic 17. Csere: Kovacic (liberó). Vezetőedző: Zoran Kedacic.

Daniel Oravec: Jobban játszottunk, mint pénteken, de a kiváló erőkből álló szlovének megmutatták, miért vannak ott évről-évre a Bajnokok Ligájában.

Zoran Kedacic: Fontos és szép győzelmet arattunk az első tétmeccsünkön, és az a tervünk, hogy a folytatásban is ilyen magabiztosan teljesítsünk.