A nagyvilágból: Pádár visszatér Ázsiába; megvan a Belgorod új edzője

Heti rendszerességgel igyekszünk összeszedni a vrck.hu-n a legfontosabb nemzetközi történéseket, reakciókat a férfi vonalról. Ezúttal is bőven van miről beszámolni: Pádár Krisztián egy év oroszországi kitérőt követően visszatér Ázsiába, megtalálta következő edzőjét a Belogorie Belgorod, Dimitrij Muszerszkij pedig harmadik szezonját fogja jelenlegi csapatánál kezdeni.

OLASZORSZÁG

A Perugia együttese szerződtette a legutóbbi idényben a Ravennát erősítő holland válogatottat, Thijs ter Horst-t. Az 1991-es születésű szélső ütő, aki 2011 óta válogatott, hetedik szezonját kezdi majd az olasz élvonalban. Ter Horst Dél-Koreában is két sikeres szezont zárt. Érkezett a német feladó, Jan Zimmermann is, aki a belga Greenyard Maaseiknek intett búcsút. A 27 éves feladó évek óta állandó tagja a válogatottnak.

Hivatalos, hogy a negyedik kubai játékos is megérkezett a Bajnokok Ligája-címvédő Lube Civitanova együtteséhez. A még mindössze 19 éves Marlon Yant legutóbb a francia Chaumont sikereiért küzdött, de most már az olasz sztárcsapat éremkollekcióját segíthet bővíteni. Robertlandy Simón, Osmany Juantorena és Yoandy Leal személyében már eddig is voltak kubai játékosai a Lube együttesének, igaz, utóbbi kettőnek másik állampolgársága is van.

LENGYELORSZÁG

Bartosz Kwolek további két évvel hosszabbított a Warszawával. A varsói együttes a bajnoki címért szeretne küzdeni a következő idényben, ebben pedig nagy segítségére lehet a 2018-as világbajnokságon aranyérmet nyert szélső ütő. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Kwolek még mindig csak 22 éves.

OROSZORSZÁG

A Belogorie Belgorod egy horvát szakembert, Igor Juricicet nevezte ki vezetőedzőjének. Juricic 2016 óta a francia Tourcoing gárdáját irányította, amellyel 2018-ban Francia Kupát nyert. Az olasz átló, Gabriele Nelli megszerzése is sikerült. A 210 centiméter magas játékos hazájában játszott a Trentinóban, a Padovában, legutóbb pedig a Piacenzában. Nelli a 2019-es világkupán 185 ponttal a sorozat legeredményesebb játékosa lett, Belgorodban majd a szerb Drazsen Luburicsot kell helyettesítenie. 

EURÓPA

A kilencszeres francia bajnok Cannes szerződtette az ausztrál válogatott átlóját, Lincoln Williamst. A kétméteres, 26 éves játékos legutóbb az orosz Szamotlor Nyizsnyevartovszk játékosa volt, de megfordult már Törökországban, Lengyelországban, Németországban, Észtországban, Svédországban és Olaszországban is.

A belga Greenyard Maaseik egy szélső ütőt és egy centert is igazolt a napokban az iráni válogatott Amirhosszein Eszfandiar és a belga válogatott Pieter Verhees személyében. Utóbbi nyolc év után, 30 évesen tér vissza, hiszen egyebek között hat sikeres évet is lehúzott az olasz A1-ben – nyert kupát 2015-ben a Modena játékosaként, két évvel később pedig a bajnokság legjobb centerének választották. A 21 éves, 209 centiméter magas Eszfandiar szélső ütőhöz képest magas, nagy tehetségnek tartják hazájában.

A francia Tour egy brazil óriást szerződtetett. A 218 centiméter magas átló, Renan Buiatti játszott már az öreg kontinensen Olaszországban és Törökországban is, és most a francia élvonal legmagasabb röplabdázója lesz. 

A VILÁG TÖBBI RÉSZE

Japánba, a Toray Arrows csapatába igazolt Pádár Krisztián. A magyar válogatott átló legutóbb az orosz Fakel Novi Urengoj játékosa volt, amelyben remekül teljesített. Ázsiában már letette a névjegyét, hiszen Dél-Koreában és Kínában is nyert trófeát.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

I’m happy to announce that after the Chinese 🇨🇳 and Korean 🇰🇷 trophies 🏆 I got the chance to fight for the Japanese 🇯🇵 with Toray Arrows in the upcoming 2020/21 season. See you soon Mishima! 🏔 . . . . #TorayArrows #バレーボール #падар #ФАКЕЛ #вфв #현대캐피탈 #현대캐피탈스카이워커스 #파다르 #volley #performance #volleyball #volei #voleiball #vball #pallavolo #siatkowka #siatkówka #volleybal #voleybol #волейбол #instagood #happy #me #배구 #V리그 #röplabda #photooftheday #picoftheday #CLVolleyM

Krisztián Pádár (@padar.krisz) által megosztott bejegyzés,

Zsinórban harmadik idényét fogja a japán Szuntoriban kezdeni Dimitrij Muszerszkij. A Belogorie Belgorod legendája pályafutása alatt nyert egyebek között olimpiát, Bajnokok Ligáját, klub-világbajnokságot és orosz bajnokságot is.

Csak úgy hemzsegni fognak továbbra is a sztárok japánban: a JTEKT Stings ugyanis az Olaszországba távozó Matej Kazijszki helyére Artur Szalpukot szemelte ki. Ugyan az üzlet még nem köttetett meg, de lengyel sajtóhírek szerint a PGE Skra Belchatówtól távozó világbajnok alá fog írni a Stingsszel.

Először fog olasz vezetőedző dolgozni a dél-koreai V-League-ben, miután Roberto Santilli került kinevezésre az Incshon élére. Legutóbb a lengyel sztárcsapatot, a Jastrzębski Węgielt irányította, míg 2002-ben világbajnokságot nyert az olasz U21-es válogatottal.

Bajban vannak a dél-amerikai klubok, hiszen azt követően, hogy a brazil Cruzeiro bejelentette, két hónapon át csak 50 % fizetést tud adni, ez a szám most már csak 20 %. A Web Volei fejtegetései szerint a többi klub sincs fényes helyzetben.

(főcímkép: Pádár Krisztián; forrás: AFP)