A Nitra a Myjavát is legyőzte a kazincbarcikai MEVZA-fordulón

A Közép-európai Kupa kazincbarcikai tornájának szombati játéknapján a Bystrina SPU Nitra 3-0-ra legyőzte a Spartak Myjava együttesét a Don Bosco Sportközpontban. Vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika és a Myjava játszik 18 órától.

MEVZA KUPA, 3. TORNA, 2. MÉRKŐZÉS
Bystrina SPU Nitra (szlovák) – Spartak Myjava (szlovák) 3-0 (19, 23, 21)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 100 néző. V.: Isajlovic, Milic (osztrákok).
Nitra: Zatko, Ludha, Malina, Grut, Rehák, Kasper. Csere: Turis (liberó), Kubs, Holly, Százvai. Vezetőedző: Marek Kardos.
Myjava: Katona, Inhát, Durec, Hauer, Konc, Tarabus. Csere: Ochodnidcy (liberó), Pokopec, Adamík. Vezetőedző: Luboslav Salata.

Marek Kardos: Alaposan felkészültünk a miavai ütőkből, és sikerült is megoldania a csapatnak azt, amit kértem az eligazítás során.

Luboslav Salata: Az első játszmában a Nitra mindenben jobb volt nálunk, mi az alapdolgokkal sokat bajlódtunk. A második és a harmadik szett már jobb volt, viszont hiába hoztunk extrákat mezőnyben, sokszor nem tudtuk befejezni a labdameneteket.

Riport

Bátran kezdte a mérkőzést a Myjava, nem megijedve esélyesebb ellenfelétől, az első technikaihoz érve egypontos volt a hátránya. Az egyperces szünet után azonban Luboslav Salatának kétszer is időt kellett kérnie, mert megtorpant csapata (16-10). Katonáék igyekeztek zárkózni (21-17), de fordítani már nem tudtak (25-19, 1-0). Nagyobb fokozatra tudott kapcsolni a Myjava, így sokáig vezetett is a második szettben. 16-hoz érve viszont már a Nitra volt jobb helyzetben, és bár 21-nél egált mutatott az eredményjelző, Marek Kardos legénysége kétjátszmás előnyre tett szert (25-23, 0-2). Szorosan indult a harmadik szett is (8-7), de Salata-mester láthatóan nem volt elégedett csapata játékával. 12-7-nél úgy tűnt, hogy a Nitra eldönti a meccset, de a véghajrában előnye kétpontosra olvadt. Rutinjának köszönhetően viszont megőrizte előnyét, így szombaton is háromszettes győzelmet aratott (25-21, 3-0).

Az utolsó mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik a Vegyész RC Kazincbarcika és a Myjava között, a belépő a találkozóra egységesen 500 forint.

tm