A Pénzügyőr nyerte az Extraliga-meccset

A férfi röplabda Extraliga 9. fordulójából előre hozott mérkőzésén a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra kikapott az LV Sport Pénzügyőr SE vendégeként.

Az első szettben a Pénzügyőr volt végig előnyben, 14-8-ról azonban a Kazincbarcika felkapaszkodott két pontra. Állandósult a két-három pontos vezetés a felek között, de a végén öt lett közte, amikor mindkét csapat több nyitást rontott (25-20, 1-0). A hazaiak a játék minden elemében jobbnak bizonyultak a második játszmában a Vegyésznél, és a szett közepére kidolgozott előnyüket már nem adták le, így kétszettes előnybe kerültek (25-20, 2-0). A játék képe a folytatásban sem változott, a budapestiek végig irányítottak. Jobban is játszottak Kovács Zoltánék, a zöld mezesek átlója pedig szinte mindent beütött (25-17, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLADBA EXTRALIGA, 9. FORDULÓ
LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (20, 20, 17)
Pénzügyőr csarnok, 100 néző. V.: Halász, Vári.
PSE: Magyar 4, Vityjuk 7, Flachner 5, Kovács 22, Kiss 7, Rása 6. Csere: Bán (liberó), Bokor. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK: Páez 2, Németh 4, Banai 3, Szabó 16, Blázsovics 7, Juhász 1. Csere: Vitko (liberó), Gebhardt N., Milev 2, Toronyai, Gebhardt Á. (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.

Jókay Zoltán: Mindig nehéz mérkőzésre számít egy csapat a VRCK ellen, mert bármikor feltámadhat. Ez is egy kemény meccs volt, ha az eredmény nem is azt mutatja. Gratulálok a csapatomnak, örülök, hogy ismét felpörögtek a játékosok, és most már csak a kupadöntőre kell készülnünk.

Marek Kardos: Nyitásban és védekezésben is gyengén teljesítettünk, a kicsit rosszabb fogadásainkból pedig már nem tudtunk értékelhető támadást vezetni.