A veretlenség megőrzése a cél a Pénzügyőr ellen; lesz élőképes közvetítés is!

Szombaton 17 órától az LV Sport Pénzügyőr SE vendége lesz a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda NB I-ben. A találkozót élőben közvetítik a hazaiak, így arról senki nem marad le.

Hibátlan teljesítménnyel, mindössze egy vesztett szettel áll a Vegyész az A-csoport élén. Ugyanúgy 18 pontja van a Pénzügyőrnek is, de már egy találkozóval többet játszott, eddigi egyetlen vereségét október 4-én könyvelte el a Don Bosco Sportközpontban (3-0). A budapestiek még két szettet veszítettek azon a hármon kívül: egyszer a MAFC, egyszer pedig a MÁV Előre Székesfehérvár okozott nekik kellemetlenséget.

A Vegyész a Bajnokok Ligája-búcsú után már a második számú európai kupasorozatra, a CEV Kupára koncentrál, ahol a legjobb 32 között a cseh Kladno Volejbal cz lesz az ellenfele. Marek Kardos csapata november 29-én lép pályára idegenben, és a szlovák szakember szerint a PSE elleni rangadó egy felkészülési pontnak is jó.

„Rég volt már ilyen nívós meccsünk, mondhatjuk azt, hogy rangadónk, amire a játékosaim már nagyon ki vannak éhezve” – mondta a vrck.hu-nak a vezetőedző. „Nagyjából sikerült jó teljesítménnyel lehozni a MAFC elleni meccseket, de a Pénzügyőr jelenleg előrébb jár, így várhatóan nagyobb ellenállással találjuk majd szemben magunkat szombaton. A saját pályájukon jól fognak nyitni, ki fogják tudni használni a hazai terem előnyeit. Ettől függetlenül nekünk a győzelem a célunk, szeretnénk továbbra is veretlenek maradni a hazai porondon.”

A Pénzügyőr a harmadik számú európai sorozatban, a Challenge Kupában indult el, és jutott tovább magabiztosan, kettős győzelemmel a Klagenfurt ellen. A fiatal osztrákok csak megnehezíteni tudták a fővárosiak dolgát, akik a következő körben a háromszoros BL-győztes, orosz Belgoroddal találkoznak.

A szombati bajnoki rangadót a hazaiak élőben közvetítik:

FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 8. FORDULÓ
LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika
2018.11.24., 17:00, Budapest, Kőér utca 2/b. V.: Bátkai-Katona, Jámbor.

(Fotó: Tóth Milán/vrck.hu – archív)