Egy szettet Budapesten hagytunk, de pontot nem hullajtottunk!

A férfi röplabda NB I A-csoportjának 8. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika 3-1-re nyert a Pénzügyőr SE vendégeként, így továbbra is őrzi hibátlan mérlegét.

A Pénzügyőr jól kezdett (3-1), de gyorsan a Vegyész került kétpontos előnybe. Védekezésben sokat mentettek a sárga-kék mezesek, de a hazaiak végig ott voltak mögöttük, és 14-nél ismét visszaelőztek. Marek Kardos időt kért, majd nem sokkal később Jókay Zoltán cselekedett hasonlóképpen, mert már közeledett a hajrá, és csapata megint hátrányban volt. Németh Szabolcs jó ütése után háromra nőtt a vendég előny (19-22), de a PSE Kovács Zoltán pontjaival egalizált, majd a lendülete vitte egészen a részsikerig (25-23, 1-0).

A budapestiek lendülete megmaradt, rendre a címvédő előtt jártak: néha csak egy, olykor három egységgel, így Kardos Dudás Tamást és Toronyai Miklóst is beküldte 10-7-nél. A szett felénél „kártyaparti” következett: előbb Magyar Bálint kapott sárga lapot reklamálásért, sportszerűtlen magatartásért Rása Alexnek mutatta fel a játékvezető a pirosat, majd azonnal kapott Németh is egy sárgát szövegelésért. Kovács ütése után a PSE fordult előnnyel a hajrára (20-18), de gyorsan jött az egyenlítés, amire hazai időkérés volt a válasz, kétszer is egymás után (21-22). Szabó Dávid lépett ekkor előtérbe, a jó megmozdulásai is kellettek az egyenlítéshez (22-25, 1-1).

Az első szett elvesztése és a pikánsabbá vált hangulat látszólag jót tett a kazincbarcikaiaknak, akik a harmadik szettet nagyon simán megnyerték, köszönhetően a koncentrált, fegyelmezett és erős játékuknak (10-25, 1-2). Az újabb térfélcsere után ismét a jobbik arcát mutatta a Pénzügyőr, a csapatok fej-fej mellett haladtak (9-9). Aztán a Vegyésznek sikerült ellépnie (13-17), innen pedig már nem adta ki kezéből az irányítást (23-25, 1-3).

Nem utolsó sorban köszönet jár annak a 20 főből álló kazincbarcikai „drukkerhadnak” is, akik végig buzdították a csapatot.


JEGYZőKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 8. FORDULÓ
LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (23, -22, -10, -23)
Kőér utcai Sporttelep, 200 néző. V.: Bátkai-Katona, Jámbor.
PSE: Magyar 4, Kiss 11, Flachner 7, Kovács Z. 26, Szalai 10, Rása 6. Csere: Bán (liberó), Takács, Tordai, Kovács S., Kecskeméti 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK: Páez 2, Németh 13, Juhász 6, Szabó D. 20, Milev 14, Macko 6. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.

Jókay Zoltán: Jól tartottuk magunkat a második szett közepéig, de aztán belementünk a buta reklamálásokba. Ezeket a szituációkat meg kell tanulnunk kezelni, játékvezetővel vagy anélkül. 

Marek Kardos: Egy ilyen, számunkra szokatlan teremben lassan, a biztosat játszva kell kezdeni, nem azt hinni, hogy mi vagyunk a brazil válogatott. Lassan, de sikerült összeszedni magunkat, habár a támadójátékunk nem úgy működött, ahogy szokott. Toronyai Miklós jól szállt be, és Németh Szabolcsot szeretném rajta kívül kiemelni.

(Fotó: Tóth Milán/vrck.hu)