Álmoskás kezdés, de három szettben nyert a Vegyész

Vasárnap este a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra nyert a Debreceni EAC vendégeként a férfi röplabda Extraliga 9. fordulójában.

Lassan lendült játékba a VRCK, és bár a játszma legelején még vezetett, annak derekán már ötpontos hátrányban volt. Innen sikerült felkapaszkodnia és túlórában kiharcolnia az első részsikert. A második és a harmadik szett sem volt egyszerű menet a vendégek számára, hiszen a hazaiak remekül játszottak, rengeteget mezőnyöztek, így nem egyszer izgulhatott a közönség a hosszabb labdamenetek alatt.

A mezőny legeredményesebb játékosai Blázsovics Péter és Marcílio Braga voltak, egyaránt 15-15 pontot szereztek.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 9. FORDULÓ
Debreceni EAC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-27, -20, -20)
DESOK Sportcsarnok, Debrecen, 80 néző. V.: Csizmarik, Jámbor.
DEAC: Tóth 2, Hubicska 11, Kiss 4, Csizmadia J. 12, Fazekas 10, Ádám. Csere: Mészáros (liberó), Nagy (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 15, Moraes 7, Braga 15, Árva 8, Juhász 6. Csere: Vitko (liberó), Földes 1. Vezetőedző: Hollósy László.

Fodor Antal: Ebben a szezonban ilyen jól még nem játszottunk, ráadásul tettük mindezt Bagics Balázs nélkül. Szerintem megérdemeltük volna, hogy megnyerjük az első játszmát, és bár a másodikban és a harmadikban nagyobb volt a különbség, ellenfelünk nem lazíthatott, mert folyamatosan ott voltunk mögöttük, ennek pedig örülök.

Hollósy László: A kezdeti idegességet sikerült levetkőzni, és a végén már szép labdameneteket is tudtunk produkálni. Sikerült nyerni három játszmában, és most ez volt a legfontosabb.

(fotó: vrck.hu)