Utánpótlás: ádámos és kazinczys miniseink is dobogóra álltak

Mozgalmas hétvégén vannak túl utánpótlás csapataink. A legkisebbek közül mindkét fiú csapatunk dobogóra tudott állni, a lányok pedig egy rangos mezőnyben bizonyítottak. Serdülő és ifi fiú csapatunk tartalékosan utazott el, míg az ifis lányoknak nem sok hiányzott a bravúrhoz.

Kunhegyesre látogatott szombaton mindkét U13-as fiú csapatunk. Az Ádám Jenő Tagiskolában készülő együttesünk menetrend szerint szállította az érmet, ezúttal az ezüst jött össze, miután a DEAC jobbnak bizonyult a fináléban. A Kazinczy Ferenc Tagiskolában készülő srácoknak is termett babér, nagyot küzdve – az elődöntőben az ádámosoktól kikapva, de a helyosztón a hazaiakat megverve – bronzéremnek örülhettek a nap végén.

VRCK-Ádám: Juhász, Venczel, Dankó, Bencs, Mészáros, Zámborszky Á., Lipták, Lukács D., Csák. Edzők: Máthé László, Bene Anett.
VRCK-Kazinczy: Sándor, Kiss, Hegedűs, Frecskó, Lukács R., Turai, Molnár, Csorba, Fekete, Demeter. Edzők: Béres Csaba, Béresné Vécsei Edit.


Leányaink Miskolcon léptek pályára, nem akármilyen mezőnyben. A legutóbb tornagyőzelmet ünneplő miniseink számára ezúttal ugyan nem termett babér, de a Miskolci Sportiskola-B, az Újpest és a Békéscsaba korosztályos együttesétől is csak 2-1-re kaptak ki, egyedül a Jászberény bizonyult jobbnak három játszmában.

Vegyész RCK: Magda, Páhy, Nagy D., Nagy A., Varga, Pogonyi, Urbán, Rádai, Fóris, Aleva, Máthé. Edző: Veres István.


U19-es csapatunk szombaton Kecskemétre utazott, vasárnap pedig az U17-eseknek volt jelenésük Dunaújvárosban. Mivel a két korosztály között viszonylag nagy az átfedés, Toronyai Miklós edző szűk kerettel utazott el, de így lehetősége volt arra, hogy a társaság ne ingázzon, hanem Dunaújvárosban aludjon szombaton.

Kecskeméten a hazaiak mellett a Pénzügyőr és a DEAC is 3-0-ra győzte le mieinket, főleg utóbbi vereség volt meglepő, és a nap végén Toronyai erre fel is hívta játékosai figyelmét. Másnap, Dunaújvárosban sikerült hozni a kötelezőt a MEAFC-Miskolc ellen, de a Dunaújváros és a Szolnok ezúttal túl nagy falatnak bizonyult.

VRCK U19: Lőrincz, Henez, Garan, Gálik, Kohut, Kondor, Lévai L., Csordás. Edző: Toronyai Miklós.
VRCK U17: Tóth, Földes, Lőrincz, Henez, Garan, Gálik, Kohut, Kondor, Lévai L., Csordás. Edző: Toronyai Miklós.


Vasárnap az U19-es leány csapatunk Kecskemétre utazott. A tiszaújvárosi lányok a rivális DEAC-cal kezdtek, és bár közel voltak a bravúrhoz, 2-1-re kikaptak. A folytatásban hozták a kötelezőt a Kecskeméttel szemben (3-0), majd következhetett a Kispest elleni meccs. Néhány hete a fővárosiak simán nyertek három játszmában, ezúttal viszont a Vegyész megnyerte a második felvonást, és a harmadikban is csak 25-23-ra kapott ki, így 2-1-es vereséget szenvedett.

VRCK-Tiszaújváros: Orosz, Tóth, Bárány, Sereg, Kónya, Arnóczki, Ragályi, Szobonya, Sebe. Edző: Olasz Gyula.