Árva: Kezdünk összekovácsolódni

Nincs gond az öltözői hangulattal a felnőtt csapatunknál, és ez a keddi, HÉP-Kecskemét RC ellen 3-0-ra megnyert bajnokin is látszódott. A hétvégén a junior válogatottal és a MAFC-BME-vel is játszik a Vegyész RC Kazincbarcika, a dupla forduló előtt Árva Milánnal beszélgettünk.

Kedden a Vegyész 3-0-ra nyert rangadót Kecskeméten, és bár papíron a hétvégén könnyebb találkozók várnak a csapatra, biztosra nem mehetnek Árváék sem a junior válogatott, sem pedig a MAFC ellen. A magyar válogatottban is pályára lépett játékosunkkal beszélgettünk a KRC elleni derbiről, de szóba került a hétvége és az öltözői hangulat is.

„Szép sikert arattunk kedden, ami a sok edzésnek volt köszönhető, hiszen még a találkozót megelőző hétvégén is gyakoroltunk” – fogalmazott a fiatal átló klubunk honlapjának. „Nagyon készültünk a Kecskemétre, égett bennünk a bizonyítási vágy. A labdás tréningek mellett videóztunk, taktikai dolgokról beszélgettünk, alaposan kielemeztük az ellenfél játékosainak a szokásait.”

Árva szerint – aki korábban két évet töltött el Kecskeméten, ez idő alatt pedig bajnoki címet és Magyar Kupa-aranyat is ünnepelhetett – a Közép-európai Kupában való szereplés is segíthetett, hiszen az ottani ellenfelek más szintet képviselnek, keretüket jóval több képzett röplabdázó alkotja, mint a magyar csapatokét. Hozzátette, biztos abban, hogy a Kecskemét fog ennél jobban játszani, viszont a Vegyészt dicséri, hogy ki tudta használni a rivális gyengélkedését.

„A hétvégén vár még ránk két meccs, azokra is legalább ugyanennyire oda kell figyelni” – tekintett előre Árva. „Szombaton a válogatott ellen biztos, hogy azok is szerepet fognak kapni, akik az alföldiek ellen nem játszottak, de nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése. A vasárnap sem lesz könnyebb, hiába játszunk itthon, mert a MAFC megerősödött a nyáron, és mindig is egy kellemetlen ellenfél volt. Bízom abban, hogy a hazai környezet segíteni fog, és hogy ugyanolyan összeszedettek leszünk, mint a hét elején. Kell az a hat pont a hétvégén.”

Az öltözői hangulatra sem lehet panasz, az átló néhány „kulisszatitkot” is megosztott velünk: „Folyamatosan megy a hülyülés, és szerencsére a nyári érkezők is hamar beilleszkedtek. Jóval összeszedettebbek vagyunk, mint a szezon elején, kezdünk összekovácsolódni. Ha így haladunk, nem lesz baj a bajnokság végén a helyezéssel.”

tm (Fotó: Sinkó Tamás – archív)