Kecskemét – Vegyész 0-3

Kedd este a Vegyész RC Kazincbarcika a HÉP-Kecskeméti RC vendége volt a férfi röplabdabajnokság alapszakaszának 5. fordulójában, és 3-0-s (-18, -17, -12) győzelmet aratott közvetlen riválisa otthonában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 5. FORDULÓ
HÉP-KECSKEMÉTI RC – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 0-3 (-18, -17, -12)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 200 néző. Jv-k.: Suba, Jámbor.
Kecskemét: Török, Szabó, Horváth, Nagy, Mészáros, Erki. Csere: Csala (liberó), Balla, Pesti. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.
Vegyész: Toronyai, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toma Sándor.

Gyurkó Sándor: Hatástalanok voltak a nyitásaink és a nyitásfogadásaink, így végig ellenfelünk irányította az összecsapást, mi talán egyetlen blokkot sem hoztunk. Egyedül Nagy Péter harcosságával vagyok elégedett. Gratulálok ellenfelünknek, jobbak voltak nálunk.

Toma Sándor: Amit elterveztünk, azt megtudtuk valósítani, ennek pedig nagyon örülök. Tavaly mi is kaptunk itt egy nagy pofont, szerintem abból tanultunk, ahogy a legutóbbi, Kaposvár elleniből is. Egy hetet tudtunk készülni erre az összecsapásra, ez mindenkinek jót tett, és a sok közös, jó munkának meglett az eredménye.

RIPORT

Mindkét csapat egy-egy vereséggel állt a bajnokságban a találkozó előtt, de amíg a Vegyész négy, addig a Kecskemét öt mérkőzést játszott le. A Bajnokok Ligája-győztes Nagy Péter rengeteg labdát kapott már az első pillanattól kezdve, aki meg is oldotta azokat, de előnyt nem tudtak a hazaiak kiharcolni, mert ellenfelük jól tartotta magát. Az első technikainál a KRC ment egy ponttal, majd érkezett Árva Milán két hatalmas bombával – ez repítette is a VRCK-t, kettővel ment a második technikainál, majd 21-15-re nőtt az előny. Juhász Péter és Árva blokkban jeleskedett, Djordje Borovicsanin és Toronyai Miklós pedig mezőnyben hozott extrát, végül Árva újabb ütése lezárta a szettet (18-25, 0-1).

Szinte ugyanúgy telt a második felvonás, mint az első, már ami a forgatókönyvet illeti – a különbség csupán annyi volt, hogy a KRC ezúttal a második technikai szünetig ott volt ellenfele sarkában (15-16). Aztán jöttek a Vegyész-blokkok, Nebojsa Januzovics és Borovicsanin járt ebben igazán az élen, és a magabiztos, jó alapjátékának köszönhetően Toma Sándor legénysége ezt a játékrészt is többpontos különbséggel tudta megnyerni – az utolsó pontot Toronyai szemfüles megoldása jelentette (17-25, 0-2).

Horváthék nem adták fel a reményt, viszont sok hibával játszottak, illetve nem igazán tudtak mit kezdeni Banai Mátéék blokkjaival. Egyre több volt a hosszabb labdamenet, de a VRCK előnye az első kötelező pauzánál így is hárompontos volt. Nagy kezdett elfáradni, Banai gyorsan kétszer is hatástalanította (9-16). A borsodiak dinamikusan, jó kedvvel játszottak, esélyt sem adtak vendéglátójuknak a felzárkózásra, így nagy különbséggel hozni tudták a szettet és a mérkőzést is (12-25, 0-3).

A Vegyész legközelebb szombaton lép pályára, Izsákon az ifjúsági válogatott vendége lesz, majd vasárnap a MAFC-BME-t fogadja 18 órától a Don Bosco Sportközpontban.

tm (fotó: boon.hu – archív)