Sikeres hétben bíznak Juhászék, a Zágrábban tanultakat kamatoztatnák

Kedd este a Vegyész RC Kazincbarcika a HÉP-Kecskeméti RC vendége lesz a férfi röplabdabajnokság 5. fordulójában – a tavalyi ezüst- és bronzérmes csatáját az M4 Sport, stúdiófelvezetéssel, élőben közvetíti (17:30). Juhász Péter, együttesünk centere bízik abban, hogy sikerül eredményesen venniük a rangadó mellett a következő két bajnokit is.

Komoly erőpróba vár a Vegyészre a héten, hiszen kedden a Kecskeméttel, szombaton az ifjúsági válogatottal, vasárnap pedig a MAFC-BME-vel méri össze tudását – előbbi kettővel idegenben, míg a fővárosiakat a Don Bosco Sportközpontban fogadja.

A Vegyész a múlt héten egyetlen találkozót sem játszott, de a hó közepén Zágrábban lépett pályára a Közép-európai Kupa 1. fordulójában, ahol az első nap három szettben kikapott a címvédő ACH Volley Ljubljanától, vasárnap viszont egy szoros, jó mérkőzést játszott a házigazda Mladost gárdájával. Juhász szerint sokat tanultak ebből a két meccsből, és reméli, hogy ezt kamatoztatni is tudják – akár már a héten.

„Jó volt meccselni a Ljubljana ellen” – emlékezett vissza a válogatott center. „Rutinos játékosokból áll a keretük, néhányuk ellen már korábban is volt alkalmam játszani. Én személy szerint szeretek magasabb képességű csapatok ellen pályára lépni, az ilyen meccsekből tudunk tanulni és fejlődni. Ellenük fel tudjuk mérni magunkat, hogy hol is tartunk.”

„Azt hiszem, a Zagreb közel azonos képességű csapat, mint a miénk. Ez az összecsapás már jobban indult a számunkra, fej-fej mellett haladtunk, de végül a horvátoknak sikerült behúzniuk az első játszmát. A másodikban mi domináltunk, és sikerült is hozni. A harmadik és negyedik felvonásban sajnos visszaesett a teljesítményünk, így csak futottunk az eredmény után, ami sokat kivett belőlünk a végjátékban. Összességében hasznosak voltak a zágrábi megmérettetések. Levonjuk a tanulságokat és javítjuk a hibáinkat, hogy a következő mérkőzéseken jobb teljesítményt tudjunk nyújtani.”

Ugyan a mögöttünk hagyott héten nem volt meccse a VRCK-nak, de Toma Sándor vezetőedző legénysége keményen készült az edzéseken, hiszen a Kecskemét elleni rangadó mellett a válogatott és a MAFC elleni összecsapás sem ígérkezik lefutottnak. Juhász reméli, hogy sikerül jó teljesítménnyel, három győzelemmel zárniuk a hetet.

„A Kecskemét ellen gőzerővel készültünk, a termi edzések mellett videóztunk is” – fogalmazott a korábbi Fino-játékos. „Fontos számunkra ez az összecsapás, ugyanis szeretnénk győztesen lejönni a parkettról. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű esténk, mindenkinek a maximumot kell kihozni magából, ha elakarjuk érni a célunkat. Ugyanez elmondható a következő két találkozóról is, a válogatottat és a MAFC-ot sem lehet, nem szabad félvállról venni. A budapestiek ellen otthon játszunk majd, így szeretnénk kiszolgálni a közönségünket, hogy kárpótoljuk őket a Kaposvár elleni fiaskó miatt.”

tm (fotó: boon.hu)