A „meccsmentes” hetet három találkozó követi

Augusztus 24-e óta nem volt olyan hét, hogy a Vegyész RC Kazincbarcika felnőtt csapata ne lépett volna pályára felkészülési- vagy tétmeccsen. Most azonban ez a pillanat is eljött, igaz, a jövő héten már újabb három bajnoki vár az együttesre.

A múlt hétvégén Zágrábban szerepelt a VRCK, ahol a Közép-európai Kupa (vagy MEVZA Kupa) 1. tornáján a címvédő ACH Volley Ljubljanától és a szlovén csapatot legyőző Mladost Zagrebtől is kikapott. A Ljubljana állandó BL-résztvevő, a Vegyész a kelleténél talán jobban is tisztelte az ellenfelet, a horvátokkal szemben viszont már felvette a harcot, főleg a találkozó első két szettjében, melyek közül egyet sikerült is megnyernie.

A három nap alatt több mint 1300 kilométert utazó borsodiak két nap pihenőt kaptak Toma Sándor vezetőedzőtől, ami rájuk is fért, hiszen komoly sorozat áll mögöttük – és hasonlóan kemény időszak vár rájuk. Október 25-én ugyanis a HÉP-Kecskeméti RC vendége lesz a Kazincbarcika, az összecsapást az M4 Sport 17:30-tól stúdiós felvezetéssel élőben közvetíti.

Négy nappal később a magyar junior válogatott edzőtáborának helyszínére, Izsákra utaznak Kecskeméti Péterék, hogy a jórészt dunaferres fiatalokkal megküzdjenek. Ez sem ígérkezik egy könnyű meccsnek, hiszen az újvárosiak jól állnak a bajnokságban, többek közt a MAFC, a Szolnok és a Kaposvár is kikapott már tőlük.

Másnap, tehát október 30-án, a MAFC látogat a Don Bosco Sportközpontba, a találkozó 18 órakor kezdődik. A fővárosiak alaposan megerősödtek a nyáron, így az eddig is masszív csapatuk most még versenyképesebb lett.

tm (Fotó: boon.hu – archív)