Az áramszünet sem akadályozhatta meg az alapszakasz-elsőséget

A VRC Kazincbarcika 3-0-ra legyőzte a Sümegi RE csapatát az NB I alapszakaszának a 20. fordulójában, és ezzel bebiztosította első helyét a tabellán.

Blázsovics Péter remek, hátsó sorból szerzett pontjára jött az addigi leghangosabb taps a hazai drukkerektől, majd a szélütő nevelőklubja ellen egy remek blokkot is hozott, és el is ment az áram csaknem fél órára (7-4). A kényszerpihenő után is a VRCK akarata érvényesült, a részsikert azonban Blázsovics kisebb bokasérülése árnyékolta be (25-18, 1-0). Árva Milán vezérletével a Kazincbarcika szorgosan gyűjtögette a pontokat (11-1), a Sümeg ebben a játszmában nem tudta a listavezetőt megszorongatni (25-9, 2-0). Vlado Milev blokk nélkül üthetett hatos helyről, de a Veszprém megyeiek becsülettel küzdöttek (8-4, 13-8), de Gebhardt Norbert sáncával a VRCK megszerezte a 19. sikerét is, és ezzel megnyerte az alapszakaszt (25-17, 3-0).

Csütörtökön 18 órától ismét a Don Boscóban lép pályára a VRCK, ellenfele a Fino Kaposvár lesz a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzést az Oravec-csapat nyerte 3-0-ra.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 20. FORDULÓ
VRC Kazincbarcika – Sümegi RE 3-0 (18, 9, 17)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 300 néző. V.: Suba, Bodrogi.
VRCK: Blázsovics, Banai, Árva, Gebhardt N., Juhász, Toronyai. Csere: Dudás (liberó), Milev, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Sümeg: Németh Z., Óhidi, Erki, Kaposi, Nagy P., Balla. Csere: Illés (liberó). Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Daniel Oravec: Örülünk, hogy most már matematikailag is megvan az első hely, de nem dőlhetünk hátra, egy nap szünet után folytatjuk a készülést, hiszen csütörtökön jön a Kaposvár elleni visszavágó.

Tamás Zoltán: A második szett kivételével igyekeztünk megvalósítani a terveinket, de vannak gondjaink, most sem számíthattam néhány játékosomra. Azt hiszem, hogy a Kazincbarcika jó úton halad céljai elérése felé, és gratulálok nekik az alapszakasz-győzelemért.

Fotó: vrck.hu