Az élen végeztek ifistáink a középcsoportjukban

Szombaton hazai pályán játszott két mérkőzést az U19-es bajnokság I. osztályában szereplő csapatunk. Toronyai Miklós játékosai a Gyöngyösi RSE-nél és a MAFC-BME-nél is jobbnak bizonyultak.

Mindkét tornáján veretlen maradt a Vegyész ifi csapata, így csoportja élén zárva bejutott a legjobb 12 közé. Habár a Gyöngyöst és a MAFC-ot is magabiztosan fektették két vállra fiataljaink, Toronyai edző nem volt mindig elégedett.

„Az első, gyöngyösiek elleni mérkőzésen nem voltunk koncentráltak, sokkal nehezebben nyertünk, mint azt vártuk” – magyarázta a vrck.hu-nak a faital edző. „Nem titok, volt is egy kis fejmosás az öltözőben a két mérkőzés között. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a MAFC-cal szemben sokkal fegyelmezettebbek voltunk, és őket pedig könnyebben győztük le. Jó volt látni, hogy a Gyöngyös ellen a padról beálló, még serdülő korú játékosok, mint például Kohut Bence vagy Gálik Zsombor, jól szálltak be a találkozóba. Délután pedig Földes Dániel és Tóth Krisztián javították ki a délelőtti hibájukat, amiért dicséret illeti őket.”

DR. TARNAWA FERDINÁND U19-ES (OIB) FIÚ BAJNOKSÁG, KÖZÉPCSOPORT, 2. TORNA
Vegyész RCK – Gyöngyösi RSE 3-0 (14, 17, 20)
Vegyész RCK – MAFC-BME 3-0 (15, 14, 23)

Vegyész RCK U19: Lőrincz, Garan, Gálik, Kohut B., Tóth K., Fecske, Kondor, Henez, Földes, Lévai L., Csordás. Edző: Toronyai Miklós.

A Vegyész U19-es gárdája szettveszteség nélkül zárt az élen, de biztos, hogy a hatos döntőbe kerülésért nem várnak rá könnyű összecsapások.

„Azért a mezőny igazán komoly játékerőt képviselő csapataival még nem találkoztunk, csak a Kecskeméttel és a Szolnokkal, igaz utóbbiakat sikerült is egyszer legyőzni, az nagy siker volt. Toma Áron nélkül, aki még a szezon elején szenvedett bokaszalag-szakadást, azért jóval gyengébbek vagyunk, de meglátjuk, mire leszünk képesek. Egyelőre várjuk a sorsolást” – zárta gondolatait Toronyai.

Szombaton a VRCK-Tiszaújváros, a VRCK-Ózd és a VRCK-Szalézi is pályán volt, míg vasárnap U19-es leány csapatunk mellett az U15-ösök is játszottak. Az ő eredményeikről kedden számolunk be.

(fotó: vrck.hu archív, Gálik Zsombor)