Az Év csapata: Vegyész RC!

Kazincbarcikán évek óta, a Magyar Sport Napján megrendezik a Kazincbarcika Sportcsillagai gálát, melyen a városban működő sportegyesületeket díjazzák. Idén csapatunk, a bajnoki bronzérmes VRCK lett az Év csapata.

sportcsillagokVárosunkban labdasportokat tekintve csak a Vegyész szerepel az élvonalban, így mivel idén, három évet követően ismét érmet szerzett az együttes, nem véletlen az elismerés. A felnőtt csapat legjobb játékosa Toronyai Miklós lett, míg az utánpótláskorúak közül Pallós Gergő vehette át a díjat Szitka Péter polgármestertől. A mini csapatunk tagjai is elismerésben részesültek, a röplabdán belül ők lettek a legjobb utánpótlás-csapat.

„Rászolgáltunk erre a díjra, a mögöttünk hagyott szezonban igazán kitettünk magunkért” – mondta Dudás András vezetőedző a vrck.hu-nak. „Miklós lett a legjobb a felnőttek között, de igazából bárki más kaphatta volna. Mindenkit dicséret illet, sokakat azért, mert munka után estek be az edzésekre. Miklós minden mérkőzésen kezdőként lépett pályára, végig kiegyensúlyozott volt a teljesítménye, ráadásul a végjátékokban is meghatározó szerepet töltött be. Gergő játéktudásban elmarad néhány társától, viszont tanulásban senki nem nő fölé, így az összkép alapján idén ő érdemelte meg a díjat.”

„A miniseink a klub színeiben idén nem teljesítettek úgy, mint tavaly, amikor negyedikek lettek az országoson, viszont a diákolimpiai döntőbe bejutottak, amit most hétvégén rendeznek Egerbe. Őket azért díjaztunk, hogy érezzék, elismerjük eddigi eredményeiket, valamint a náluk kisebbeket is ösztönözni szerettük volna.”

A díjátadón a Vegyészt a mini csapat tagjai, Dudás, Toronyai és Pallós mellett Bagó László másodedző, valamint a felnőtt együttes csapatkapitánya, Bokor Elek és Gulyás Ádám képviselte.

tm (fotó: opont.hu/Pálinkó Gábor)