Juniorjainknak nem jött össze az éremszerzés

A mögöttünk hagyott hétvégén a Vegyész RC Kazincbarcika junior csapata a hatos döntőben az ötödik helyet szerezte meg. Bagó László edzőt kérdeztük a Kaposváron történtekről.

vrck-juniorCsapatunk nem várta jó előjelekkel a hatos döntőt, hiszen Balogh Erik és Budai Balázs is térdsérüléssel bajlódott, viszont a játékot mind a ketten vállalni tudták. Balázs Dávid bokája azonban kificamodott néhány nappal a kaposvári torna előtt, így a Vegyész csapatkapitányát és feladóját veszítette el.

„Nem jött jókor Dávid sérülése, hiszen így rendszert kellett változtatunk” – mondta Bagó a vrck.hu-nak. „Pallós Gergőnek kellett feladnia, így átlóba Szabó Máté került ki, az ő helyét pedig Balázs vette át. Utóbbit később Veres Dávid váltotta, a liberónk, szóval volt kavarodás. Nem kerültünk nehéz csoportba, hiszen a Szolnokot és a MAFC-ot is vertük az alapszakaszban, melyet a harmadik helyen zártunk, de a változtatások miatt ezúttal nem tudtuk velük felvenni a harcot. Persze az is lehet, hogy ez Dáviddal a sorainkban sem sikerült volna.”

A Vegyész a másik csoport második helyezettjével, a Kaposvárral mérkőzött meg a négy közé jutásért. A találkozót a hazaiak nyerték 3-1-re, de az ötödik helyért vívott összecsapáson a Dágot már sikerült legyőznie Bagó legénységének.

„A tornát végül a Kaposvár nyerte, amely megérdemelten győzött ellenünk a négy közé jutásért, de huszonkilencre, huszonháromra és tizenkilencre tudtak csak minket verni” – folytatta a felnőtt csapat másodedzője. „A Dág ellen megszereztük a győzelmet, de ekkor is végig szoros volt a találkozó. Ha talán hamarabb összeáll a társaság, sikerült volna egy jobb eredményt elérnünk, hiszen szerintem a mezőnyből kiemelkedő Kaposvár és Kecskemét után mi következünk a rangsorban.”

tm