Bejáráson a röplabdaközpontban

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és prof. dr. Bognár József, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézetének igazgatója tekintette meg kedden az átadás előtt álló Észak-magyarországi Regionális Röplabda Központot, amely a Pollack Mihály Általános Iskola és a Vegyész RC Akadémiájának is otthonául fog szolgálni május közepétől.

Az 1.7 milliárdos beruházás jelenleg 90%-os állapotban van, de amíg a tereprendezés csak a következő napokban fog felpörögni, addig a belső munkálatok előrébb tartanak: több helységben is vannak már bútorok, hetek óta megy a fűtés, a sportpadló a helyén és a lelátó is lassan elnyeri végleges formáját.

prof. dr. Bognár József, Demeter Zoltán és Kárpári László a röplabdaközpontban.

A bejáráson szó esett a Vegyész RC Kazincbarcika és az EKKE között létrejött megállapodásról, valamint az akadémiai előkészületekről is. A röplabdaklub és az egri egyetem ugyanis stratégiai partnerként tekintenek egymásra, hiszen magasabb szintre szeretnék emelni az utánpótlás- és edzőképzést – utóbbi eredményeként szeptembertől már röplabda-szakedző képzés is tanulható lesz az EKKE falai között, nem elfeledve a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központban szintén szeptembertől induló sportosztályt.

(Fotó: Kovács Loretta)