U19: öt csapat, 12 mérkőzés, tíz győzelem

Mind az öt U19-es csapatunk pályára lépett a mögöttünk hagyott hétvégén, és 12 mérkőzésből összesen tíz győzelmet arattak. A lányok hibátlanok voltak, míg a fiúknál az ózdiak és a tiszaújvárosiak kaptak ki egy-egy alkalommal.

Az élvonalban szereplő fiú gárdánk a DEAC és a Kistext ellen sem veszített játszmát, az így megszerzett pontoknak köszönhetően pedig Miklósi-Sikes Zétényék a hetedik helyen zárták az alapszakaszt. Sajnos a hatos döntőbe nem kerültek be, hiszen egyetlen, a tabellán előttük álló csapatot sem sikerült legyőzniük, ráadásul egyszer még a Szolnok B együttesétől is kikaptak. Az utolsó mérkőzésekre azonban szépen összeállt Batári Csaba együttese, habár 25 éves edzőnk nem volt maximálisan elégedett a látottakkal.

„Örülök a végeredménynek, azonban a csapat teljesítményén van még mit faragnunk, hogy stabilabban, nagyobb magabiztossággal tudjunk játszani a pályán” – összegezte a látottakat felnőtt csapatunk másodedző/statisztikusa.

A másodosztályban a 13-17. helyért játszik a VRCK-Ózd. Molnár Sándor együttese az álmoskásabb kezdést követően jó játékkal legyőzte a Gyöngyös B csapatát, azonban a jóval esélyesebb Péccsel szemben esélyük sem volt, még a szettgyőzelemre sem.

„Bent maradtunk az öltözőben az első mérkőzés elején. Szép lassan ébredeztünk, ledolgoztuk a hátrányunkat a szett végére, az utolsó két pont azonban mégis a gyöngyösieké lett. Szerencsére a következő két szettre a lendületünket sikerült megtartani. Bíztam abban, hogy ez a pécsiekkel szemben is megmarad, akik jóval komolyabb játékerőt képviselnek, és végül kevésnek is bizonyultunk. Ettől függetlenül gratulálok a srácoknak, mert a tudásukhoz képest mindent megtettek” – mondta Molnár Sándor edző.

A tiszaújvárosi fiúk ugyanebben az osztályban a 9-12. helyért harcolnak. Az Újfehértó ellen ugyan vereséggel indították a napot (1-2), de a Veszprém és a Sülysáp nem okozott gondot Olasz Gyula gárdájának. A meccseken az edzőt Vass Renátó helyettesítette, mivel a tiszaújvárosi lányoknak is ezen a napon kellett pályára lépniük…


…akik a II. osztály keleti csoportjában a 13-16. pozíciókért küzdenek, és az újfehértói Wildcats, a Tálent SE Szent László „A” és a Hajdúböszörmény csapatát is 3-0 arányban legyőzték. A 10-12. helyekért tartó csatában a VRCK-Szalézi is két sikerrel indított, miután a TFSE-Lónyayt 3-0-ra, a GLP Nyíregyházát pedig 3-1-re verte. Ez tehát öt mérkőzésen öt győzelem volt a lányoktól.