Blázsovics a szezonról, a támogatásról és a jövőről

Nem elégedett maximálisan a mögöttünk hagyott szezonnal Blázsovics Péter, a GreenPlan-VRCK játékosa. A magyar válogatott szélső ütővel beszélgettünk röviden, hiszen kíváncsiak voltunk, hogyan látta a csapat szezonját, mi történt januárban és mik a tervei a jövőre nézve.

Mint ismert, a GreenPlan-VRCK negyedik lett az Extraligában – az utolsó meccset már feladó nélkül kellett lehoznia -, míg az MVM Magyar Kupában ezüstérmet szerzett.

„Rosszul kezdtük a szezont, nagy pofont kaptunk rögtön az első meccsen, és kellett egy-két hónap, mire összeértünk” – emlékezett vissza a vrck.hu érdeklődésére Blázsovics. „Amikor már igazán jó passzban voltunk, jött a téli szünet, nem is volt meglepő, hogy januárban is lejjebbről kezdtünk. A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója volt az, ami talán a csúcspont volt. A bajnoki elődöntőt sajnálom, amit a kupához hasonlóan a kaposváriakkal vívtunk, mert könnyen lehetett volna ott is az eredmény a mi oldalunkra, végül maradt a bronzcsata. A MAFC ellen azt gondoltam, a második meccs után, hogy mi már le tudjuk zárni a párharcot, erre jött egy kis formaingadozás. Azt gondolom, hogy a magyar röplabdának igencsak jót tettek a mi mérkőzéseink, hiába voltunk olykor mi a szenvedő fél. Csak a pozitívumot hallottam a családtagjaimtól, a szurkolóktól, és az biztos, hogy izgalmakban nem volt hiány. Nem volt egy tökéletes szezon, van hiányérzetem is, de csalódást sem okoztunk.”

A válogatottnál is számításba vett Blázsovics szerint az ő szezonja csak január végén indult be igazán, aminek okait is ecsetelte.

„Amióta együtt vagyok a párommal, érzem a támogatást, a segítséget. Sokszor voltam ideges a hazai meccseken, de kinéztem rá, mosolygott, és mutatta, hogy én is így tegyek. Úgy éreztem, van mellettem valaki, ha jól megy a játék, ha nem. Ő mindig mellettem volt és van, és ez nekem rengeteget számít” – árulta el, majd a vezetőedzővel, Toronyai Miklóssal való kapcsolatáról beszélt. „Sokan kérdezik, milyen, hogy Miki edzőm, mert játszottunk is együtt. Azt tudom rá felelni, hogy jó. Bármit mondok, meghallgat, ő bármit kér tőlem, megcsinálom. Tisztelem, mint edzőmet és, mint barátomat is, nagyon jó egyensúlyban van a mi viszonyunk. Ha kell, akkor beszélgetünk, hogyan tudnánk előre lépni, és hát a válogatottban is közösen dolgozunk, aminek ugyancsak örülök.”

Régóta probléma a VRCK háza táján, hogy délelőtti edzésekre nincs lehetőség. Ez a válogatottnál nem így van, és bár fáradtnak érzi magát Blázsovics, mégis fitten tud készülni a nemzetközi összecsapásokra.

„Az ország legjobbjaival tréningezek folyamatosan, kiváló a színvonal, és a körülmények is kifogástalanok, kizárólag a röplabdával kell foglalkoznunk” – fogalmazott. „Szeretnénk javítani az előző évi bronzérmünkön az Ezüst Európa Ligában, döntőt kívánunk játszani. Az Európa-bajnoki selejtezőkről most még korai lenne nyilatkozni. Sok edzés van, kondi és termi is, délelőtt is, amire sajnos otthon ritkán van lehetőség.” 

Nem titok, hogy Blázsovics Péternek élő szerződése van egyesületünkkel, és a hosszú távú jövőjét is a sportban képzeli el, akár a VRCK munkatársaként.

„Reményeim szerint az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatója leszek ősztől. Sportszervezést szeretnék tanulni, mert bár OKJ-s papírom van erről, egyetemen is kívánom bővíteni a tudásomat, mert az élsportot követően is a sportban szeretnék maradni. Bátyám is, a húgom is komoly szinten sportolnak, akár velük is dolgoznék, vagy a Vegyésznél, hiszen Kazincbarcikán tervezek maradni” – mondta.