Blázsovics és Páez is „gálázott” a Teqvoly budapesti vb-jén

A hétvégén rendezték az első teqvoly-világbajnokságot, amelynek Budapest adott otthont. Az eseményt egy lengyel páros nyerte, közvetlen a döntő előtt viszont klubunk két játékosa, Blázsovics Péter és Carlos Páez is szerelést öltött.

Egy gálamérkőzést játszott ugyanis egymás ellen a két vegyészes: Blázsovics a Vasas női csapatának feladójával, Bleicher Rékával Magyarországot, Páez pedig a nyíregyházi Genesis Francescóval Venezuelát képviselte. Végül utóbbiak nyertek, és a látványra egyáltalán nem lehetett panasz, a négy röplabdajátékos ugyanis vetődéseket és egyéb látványos elemeket is becsempésztek a meccsbe.

A teqvoly a magyarok által kiötletelt ugyancsak fiatal sportágból, a teqballból nőtte ki magát. A vb-n 16 nemzet csapat vett részt a 25 ezer dollár (nagyjából hétmillió forint) összdíjazású viadalon. Érdekesség, hogy a teqballban jeleskedő Blázsovics Ádám – aki a mi Blázsovicsunk, Péter bátyja – Bányik Csabával az oldalán bronzéremnek örülhetett.

A sportág nemzetközi híre folyamatosan terjed, amire egy jó példa, hogy már a német férfi röplabda-válogatott is meghívta a teqvoly fejlesztő csapatát a Berlin mellett található edzőtáborába, ahol minden túlzás nélkül a játék elvarázsolta az egy hét múlva kezdő Európa-bajnokság egyik sztárgárdáját.

(fotó: Teqvoly)