Bokor: Jó társaság az U15-ös és az U17-es csapatunk is

Elsősorban az U17-es együttes évértékelőjének lehetne tekinteni ezt az írást, de mivel többen az U15-ös csapatból is feljátszottak, mi több, meghatározó tagjai voltak az idősebb korosztálynak, akár egy közös összegzésnek is tekinthetjük Bokor Elek edzőnkkel készített interjúnkat.

Igencsak fiatal csapattal indult neki a szezonnak U17-es fiú együttesünk, hiszen a társaság fele még az U15-ös korosztályban szerepelhetett. Az I. osztályból a II. osztályba került szezon közben a csapat, a középszakaszban 16 meccséből nyolc alkalommal is hiányzók sorával – betegség, iskolai elfoglaltság miatt – kellett megküzdenie, éppen ezért a hajrában már az utánpótlás-válogatott Cziczlavicz Dávidra is szükség volt (ő az U20-as és felnőtt gárda edzésein és meccsein szerepelt).

U17-eseink végül a későbbi győztes Lőrinc SE-t és a döntős Szegedi RSE-t is legyőzték az utolsó fordulókban, bebiztosítva helyüket a négyes döntőben. Ahová mindössze nyolc játékossal tudtak elutazni Melher Milánék…

„Az U17-es döntő tipikus esete volt annak, hogy mennyire nem figyelnek oda a szövetségben az utánpótlásra. Ennyire kitolni a bajnokság végét, ráadásul egy hétvégére tenni az U15-ös Diákolimpiával egyáltalán nem volt szerencsés helyzet, nálunk ez több játékost is érintett” – mondta a csapat edzőjel, visszaemlékezve a júniusi eseményre. „Úgy készültünk a négyes döntőre, hogy az utolsó héten szinte mindenkinek osztálykirándulása volt, és végül sikerült nyolc játékossal elutaznunk. Voltak, akik Diákolimpián játszottak, volt aki már nyaralt, Cziczlavicz Dávid pedig az utazás előtti este belázasodott. Edző tervez, Isten végez.”

„Talán ezek miatt is érezhető volt a csapaton, hogy nem igazán hittek a játékosok a győzelemben, hiányzott a küzdeni akarás is” – folytatta Bokor. „Szerettem volna érmes helyen végezni, akárcsak az U15-tel, emiatt van bennem egy kis csalódás, de tény, hogy nehéz szezon van mögöttünk. Voltak távozók és érkezők is, volt amikor munkahelyi és iskolai elfoglaltságom miatt nem tudtam a csapattal tartani több tornára sem, és sajnos pont a döntőben esett szét az egységesség. Sajnos ez az a dolog, amit próbáltam egész évben átadni nekik, hogy muszáj lesz megtanulnunk küzdeni és harcolni együtt, egymásért a pályán, mert bármennyire is szeretném, én sajnos már nem állhatok be. Ettől lesz „CSAPAT” a csapat, amikor egy a cél és ugyanazért küzdünk. Mert, ha mindenki máshogy és más irányba evez, akkor az a hajó nem fog haladni semerre sem.”

„Végezetül, mind a két csapatomra büszke vagyok, és köszönöm nekik az egész illetve féléves munkát. Szerintem egy nagyon jó társaság mind az U15-ös és az U17-es csapat is, és tudom nagyon jól, hogy mire képesek a srácok, csak nekik is el kellene hinniük ezt végre, és foggal-körömmel küzdeniük egymásért. Meglátjuk, mit hoz a következő szezon. Én köszönök mindent” – zárta gondolatait Bokor, aki a 2023/24-es szezonban az U15-ös együttes vezetőedzője lesz.