Bravúrgyőzelmek is kellettek a Berkes-Tóth kettőstől a hatba kerüléshez

Remekül szerepelt a strandröplabda ob első, csepeli fordulóján a Berkes Zoltán – Tóth Dániel páros, hiszen a sikeres főtáblára kerülést követően az ötödik-hatodik helyig meneteltek.

Már pénteken megkezdődtek a küzdelmek a Vegyész RCK párosa számára. Az első szettet a Kocsondi-Tordai kettőssel szemben elveszítették, de ezt követően két sima játszmában nyertek (2-1; -19, 12, 11) a Pénzügyőr fiataljai ellen. A selejtező következő körében a Filius-Bitó párost is döntő szettben tudták megverni Tóthék (2-1; 16, -14, 13), akik így bebiztosították helyüket a főtáblán.

Szombaton a Takács-Lacombe kettős parancsolt megálljt a VRCK duójának (2-0; 23,14), így mieink a vigaszágra kerültek, ahol újabb nagy menetelés várt rájuk. A Jánossy-Török duót viszonylag könnyedén tudták két vállra fektetni (2-0; 13, 14), de ezt két újabb háromszettes csata követte. A vigaszágról a főtáblára visszakerülésért vívott csatának a Pénzügyőr teremröplabda-csapatának két alapembere, a Kiss Dániel és Kovács Zoltán alkotta páros volt az esélyese, Berkesék viszont állták a sarat, és taktikus, harcos játékuknak köszönhetően nagy skalpot szereztek (2-1; -15, 19, 13).

A Molnár-Szabó elleni összecsapás is döntő szettbe torkollott (2-1; 18, -19, 14), itt viszont már nem volt titok, elfáradt a Vegyész duója. Tóthra ment az összes nyitás, Berkes nem egyszer hat méterről is támadott, és bár nyertek, a meccs végére annyira elkészültek az erejükkel, hogy a Takács-Lacombe elleni, négy közé kerülésért kiírt összecsapást nem tudták vállalni. Az ötödik-hatodik hellyel (helyosztókat nem rendeznek) viszont Berkes és Tóth maximálisan elégedettek, és hogy az ob következő, két hét múlva esedékes siófoki viadalára is készen álljanak, most hétvégén újfent Hajdúnánáson vesznek részt versenyen.

A férfiak versenyét az Oláh-Stréli kettős nyerte, további részletek a szövetség honlapján.