Jótékonysági árverés – licitálj Carlos Páez mezére

A Vegyész RC Kazincbarcika és játékosa, Carlos Páez bocsájtja közösen árverésre a feladó azon mezét, amelyben első évében lett bajnok a VRCK színeiben. A befolyt összeget a szaléziak oratóriumának részére ajánljuk fel.

Klubunk otthona a Don Bosco Sportközpont, amely nem véletlenül viseli ezt a nevet, hiszen a Szalézi rendet az 1800-as években élt Bosco Szent János alapította, akit 1929-ben boldoggá, öt évvel később pedig szentté avattak. Don Bosco még a rend megalapítása előtt létrehozta az oratóriumot, hiszen akkortájt az olaszországi Torino utcáin rengeteg nehéz sorsú, árva, kilátástalan körülmények között élő gyermek és fiatal kallódott. Don Bosco tanította, nevelte őket, szakmát adott a kezükbe.

„A mai korban élő és közöttünk tevékenykedő szalézi rendtársak Don Bosco-i lelkülettel, szintén az ifjúság nevelését tartják a legfontosabb feladatuknak” – fogalmazott Szabó Zsolt, a Don Bosco Sportközpont intézményvezetője. „Ennek az egyik helyszíne az oratórium, ahol a tanítás és hitéleti, lelki vezetés mellett a sport és a szabadidő hasznos eltöltésének is teret biztosítanak úgy Herbolyán, mint a Don Bosco Szakiskolában, a Szalézi Gimnáziumban, vagy a Don Bosco Sportközpontban. A lényeg, hogy fiatal és fiatal között a szaléziaknál nincs különbség, legyen az rendezetlen hátterű, vagy ‘mintacsaládból’ érkező. Ezért is épült meg az intézményünk – egyfajta modern, huszonegyedik századi oratóriumként -, ahol az elsődleges és legfontosabb cél a fiatalság keresztény értékek mentén való terelgetése, nevelése.”

A Don Bosco Sportközpont és a Vegyész RCK között évről évre egyre szorosabb a kapcsolat. A nyár közepén a röplabdapálya kiemelést fog kapni a teremben, sötétebb lesz a színe, így a mérkőzések a szurkolók számára élvezhetőbbek lesznek. A nyár végén, ősz elején pedig már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a VRCK felkészülési tornája, amely idén a V4 Don Bosco Kupa címet fogja viselni, hiszen egy-egy cseh, szlovák és lengyel csapat ellen játszik majd a magyar bajnok.

A Vegyész és Páez által felajánlott mezre 2019. június 19-én 12 óráig lehet licitálni. A kezdő licit 12 000 forint, a minimális emelési összeg 2 000 forint. Licitálni a jatek@vrck.hu email címen keresztül lehet pontos névvel és összeggel. Ezen az oldalon folyamatosan frissülni fog, hogy éppen hol tart a licit és ki ajánlotta azt.

JELENLEGI LICIT: 26 000 FORINT (Stubnyán József, 2019.06.19., 09:05)