Bravúros győzelem Kecskeméten

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 13. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika három játszmában győzött a Kecskeméti RC vendégeként.

Egészen kiválóan védekeztek Juhász Péterék, a Vegyész centere csak maga hat blokkot hozott az első játszmában, míg csapata nyolcat. Páez Carlos nyitásai kiválóan ültek már a szett elején is, a hamar megszerzett tetemes előnyt pedig nem herdálták el a sárga-kékek (12-25, 0-1).

A második játékrészben a KRC 8-4-re vezetett, de innen sikerült egalizálniuk Csoma Krisztiánéknak. Blázsovics Péter és Reffatti is eredményesen támadtak, nem is volt kérdés, hogy a kezdeti „nehézségeket” követően ezt a játszmát is behúzza a GreenPlan-VRCK (22-25, 0-2).

A harmadik felvonásban is a kecskemétiek ismét határozottan kezdtek, de a Vegyész felzárkózása ezúttal sem maradt el. Ugyanakkor erre ezúttal a szett közepéig kellett várni, amikor Csoma kétszer is eredményes volt, valamint Mudo is hozott egy blokkot. Mivel a játszma második felében ismét a mieink domináltak, meglett az újabb szettgyőzelem, valamint azzal járó három bajnoki pont is (21-25, 0-3).

TABELLA ITT.

Legközelebb a Vegyész a szintén 21 pontos Fino Kaposvárt fogadja az Extraligában, január 22-én a Don Bosco Sportközpontban, az alapszakasz utolsó fordulójában, ami arról fog dönteni, melyik csapat kerül majd be a négy közé.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ
Kecskeméti RC – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-12, -22, -21)
Messzi István Sportcsarnok, 200 néző. V.: Bátkai-Katona, Szabó P.
Kecskemét: Keen 4, Fundora 13, Boldizsár 2, Argilagos 6, Farkas 2, Baserio 7. Csere: Gebhardt (liberó), Varga 1, Kecskeméti 1. Vezetőedző: Nagy József.
Vegyész: Páez 5, Blázsovics 12, Juhász 11, Csoma 12, Reffatti 7, Moraes 8. Csere: Kiss (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Agresszívan nyitottunk, aminek köszönhetően az ellenfél játéka olvashatóvá vált. Kiválóan blokkoltunk és védekeztünk, csak gratulálni tudok a játékosaimnak az eredményért. Kecskeméten győzni ilyen arányban nem egyszerű.

(fotó: vrck.hu archív)