Juhász: Mindenki a saját dolgát igyekezett jól csinálni

Juhász Péter, a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika játékosa szerint a Kecskeméti RC otthonában aratott győzelem kulcsa a jó kezdés mellett a hatékony szervák és a jó védekezés volt.

Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap este a GreenPlan-VRCK 3-0-ra legyőzte a Kecskemétet a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Sikerének köszönhetően a sárga-kékek továbbra is harcban vannak az első négybe kerülésért.

Bravúros győzelem Kecskeméten

„Szerencsére jól sikerült a kezdés Kecskeméten” – emlékezett vissza a vrck.hu kedvéért rutinos centerünk. „Nehéz mérkőzésre számítottunk, de úgy gondolom, kellő motivációval lépett pályára a csapat, mindenki a saját dolgát igyekezett jól csinálni. A védekezésünk egész jól alakult, hatékonyan nyitottunk, így könnyeben össze tudtunk állni a blokkokban.

A második és a harmadik szettben is volt négypontos a Kecskemét előnye, de Juhászék mindkét felvonásban fordítani tudtak. Emlékezhetünk, hogy a DEAC elleni Magyar Kupa-meccsen például 21-24-ről nyertek.

„A hátrányból való felállás annak volt köszönhető, hogy nem estünk szét fejben, és pontról pontra sikerült lefaragni a hátrányt, majd meg is fordítottuk a szetteket. Nagyon örülök a győzelmünknek, és köszönjük a helyszíni biztatást annak a maroknyi szurkolónak, akik elkísértek minket” – mondta Juhász.

Legközelebb vasárnap játszik a Vegyész, 18 órától a Fino Kaposvár elleni rangadóval zárja az alapszakaszt.