Budaiék és Árváék is A-kategóriás versenyen jártak a hétvégén

Vasárnap Budapesten, a Beach Sport Open A-kategóriás strandröplabda-versenyén járt három Vegyész-játékos is: Árva Milán és Bibók Balázs VRCK-színekben indultak, míg Budai Balázs és Mészáros Zoltán hajdúnánásiként vett részt az eseményen.

Homokon Árva és Bibók abszolút újoncnak számítanak, és mivel Kazincbarcikán egyetlen használható pálya sincs, sokat nem is tudott készülni a páros. Ettől függetlenül igyekeztek, de a tavalyi országos bajnokságot megnyerő Kiss Dániel, Bán Viktor duó ellen kellett kezdeniük. Nem történt meglepetés, a Pénzügyőr párosa nyert, akik később Budaiékat is könnyedén legyőzték már az egyenes kieséses szakaszban.

A csoportmeccsek alatt Árváék túlórában, de a Szigeti Szilárd, Krankovits Tamás párostól is kikaptak 25-23-ra – akik télen is homokon készülnek -, és mivel a 31 jelentkező miatt csak egy szettet játszottak a felek (21 pontig, nem pedig kétszer 15 pontosat), búcsúztak is a további küzdelmektől. Budai és Mészáros – akik már tavaly is együtt indultak – szépen meneteltek, az Oláh Botond, Benkő Balázs kettőst is simán legyőzték, végül a már említett, későbbi győztes Kiss, Bán páros állította meg őket, így az 5-8. között zártak, 120 ranglistaponttal gazdagodva.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#Beachvolley #Budapest 🏐😎🤙 📸@oorsaa

Budai Balázs (@bdblzs98) által megosztott bejegyzés,

A Vegyész játékosai számára természetesen nem a strandröplabda a fő sportág, ugyanakkor tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy labdát fogjanak hosszú idő után, valamint az alapozás kezdetére is jó erőnlétet ad.

(fotók: Borók Orsolya)