Ciupa a bajnokságban is döntőt játszana

Szombaton 18 órakor megkezdi szereplését az Extraliga elődöntőjében a GreenPlan-VRCK, a Fino Kaposvár elleni párharc első mérkőzésének a somogyi város ad otthont. Lukasz Ciupát, együttesünk legponterősebb játékosát kérdeztük a csapat előtt álló kihívásról.

A Kistext elleni meccseket követően Toronyai Miklós két és fél szabadnapot adott a játékosainak, ezt pedig lengyel légiósunk is kihasználta, hazautazott egy villámvizitre.

vrck.hu: Jól telt a hosszú hétvége?
Lukasz Ciupa: Igen, nagyon. Az ünnepi időszakot leszámítva idén ez volt az első szabad hétvégénk, jó érzés volt látni a családot és a barátokat, és eltölteni egy kis időt a pihenéssel.

Négyszer játszottunk idén a Kaposvárral, kétszer nyertünk, és van egy nyert elődöntőnk velük szemben az MVM Magyar Kupában. Ki lehet ezekből az eredményekből indulni?
Második éve vagyok Kazincbarcikán, de a Kaposvár ellen mindegyik összecsapás nagyon nehéz és más volt. Mind a két csapat az elejétől nyomni fogja, és aki jobb napot fog majd ki, az fog nyerni. Hiszem, hogy igencsak jó napokat tudhatunk magunk mögött, keményen dolgoztunk, úgyhogy készen állunk a nagy csatára.

Az elődöntő időpontjai

DátumMatchKezdésBajnokságIdényCsarnokCikk Közvetítés Nézőszám
GreenPlan-VRCK — KecskemétExtraliga2023/2024
Don Bosco Sportközpont
- -
Debrecen — GreenPlan-VRCKExtraliga2023/2024
DESOK
- -
Fino Kaposvár — GreenPlan-VRCKMagyar Kupa2023/2024
Érd Aréna
M4 Sport+ -
Bluebirds — EaglesMagyar bajnokság2025
Don Bosco Sportközpont
- -
Eagles — KangaroosMagyar bajnokság2025
Dunaújvárosi Sportcsarnok
- -

Négy-öt naponta lesznek a mérkőzések, hosszú utazásokkal. Van idő ilyenkor regenerálódni?
Ez a mi munkánk, készen kell állnunk a játékra. Persze, ez kicsit nehéz, mert Kaposvár nagyon messze van, de minden praktikát be kell vetnünk annak érdekében, hogy egészségesek legyünk a következő mérkőzésre. Ez a szezon legfontosabb szakasza, szóval meg kell nyomunk, készen kell állni minden napra.

Mi jelentheti a különbséget az elődöntős párharcban?
Mind a két csapat jó erőkből áll, ugyanazt a szintet képviseli. Ahogy nekünk, úgy nekik is a győzelem, a döntőbe jutás a céljuk. Kell és fogunk is küzdeni minden mérkőzésen, azért, hogy az álmunk valóra váljon, nevezetesen bekerüljünk az idei második finálénkba is.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)