Cziczlavicz és Melher is utazik az Eb-selejtezőre

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika utánpótláskorú játékosai közül Cziczlavicz Dávid az U20-as, Melher Milán pedig az U18-as magyar válogatottat képviselheti a januári Európa-bajnoki selejtezőn.

Mindkét korosztály számára az 1. fordulóval kezdődik a selejtező, ami egyben a regionális szervezet, a MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) tornája is.

Az U20-asok tornájára a szlovákiai Puhóban kerül sor január 3-a és 7-e között. A mieink a II-es csoportba kerültek a nagy esélyes Csehországgal, Szlovéniával és Ausztriával. A másik négyesbe a horvátok és a csehek mellett a luxemburgiak és az izraeliek kaptak besorolást. A csehek és a szlovének kimagaslanak a mezőnyből, két évvel ezelőtt az U18-as Eb-n is kint jártak (pedig csak 12 csapatos volt a torna, Grúziában), míg az osztrákok és az izraeliek az utolsó selejtezőkörben buktak csak el.

A Weczera Csaba által edzett U20-as válogatottnak tehát nem lesz könnyű dolga Puhóban. A csapat december 18-a óta Kazincbarcikán készül az Eb-selejtezőre, január 2-án utaznak a torna helyszínére.

Az U18-as válogatott Bodonyi Ákos felügyelete alatt edz. A társaság az előző években szép eredményeket ért el, hiszen sikerült eljutnia a selejtező utolsó fordulójába, végül azonban az Eb-részvétel nem jött össze. Az osztrákok a tavalyi U17-es tornán a nyolcadik helyen zártak, de a szlovének és a csehek is ott voltak a podgoricai kontinensviadalon. Melher Milán idén decemberben csatlakozott a nemzeti csapathoz, és fiatal centerünk máris utazhat a horvátországi Zára (Zadar) városába január 11-e és 13-a között. Szlovénia, Csehország és Ciprus szerepel a magyar együttes négyesében.