Diákolimpia: 6. hely a IV. korcsoporttól

A Diákolimpia országos döntőjében szerepelt a múlt hétvégén a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola IV. korcsoportos fiú csapata. Az ország legjobb nyolc csapatát felvonultató eseményen a mieink végül a hatodik helyet szerezték meg.

A Vegyész utánpótlására támaszkodó iskolai csapatunk jól kezdte a háromnapos miskolci eseményt, hiszen legyőzte budapesti riválisát öt játszmában. A másik két csoportmeccsén azonban mindkét kaposvári iskolától vereséget szenvedett, így harmadik lett a négyesben. Szombaton a csapat egyik alapembere nem vett részt a meccseken, vasárnap már igen, de a helyosztón így is csak a hatodik lett a Pollack.

„A tavalyi csapathoz képest sokat léptünk előre játékban, sikerült felvenni a versenyt mindenkivel. Gratulálok minden játékosomnak, ez idén a hatodik helyhez volt elég” – összegezte Máthé László testnevelő-edző, akinek a munkáját Bokor Elek és Bene Anett segítette.

A IV. korcsoportosok zsinórban második Diákolimpiájukon szerepeltek, és bár ezúttal nem sikerült bekerülni a legjobb négy közé, az eredményükre büszkék lehetnek a játékosok, felkészítők.