Zajlik egy fiatal csapat kialakítása

Megfiatalított kerettel vág neki a 2023/24-es szezonnak a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, amely továbbra is a saját utánpótlására támaszkodik.

Napra pontosan csaknem egy évvel ezelőtt Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK vezetőedzője az U21-es döntőt követően így fogalmazott a vrck.hu-nak: „Három-négy olyan fiatalunk is van most, aki akár odaérhet egy-két éven belül a felnőtt csapat közelébe, az ajtó azonban mindenki számára nyitva áll, és ezzel a játékosok is tisztában vannak.”

A fiatalok odaértek a felnőtt csapat közelébe, valaki pedig nem csak kopogtat, hanem már be is lépett az ajtón. Ahhoz azonban, hogy a fiatalok megfelelő ütemben tudjanak fejlődni, biztosítani kell számukra a megfelelő minőségű és mennyiségű mérkőzésszámot is. Cziczlavicz Dávid mindössze 16 évesen több szettet játszott az Extraliga bronzcsatájában, mellette pedig Garan Bálint és Miklósi-Sikes Zétény is a felnőtt keret tagja lesz az új idényben – utóbbit az U20-as bajnokság legjobb támadójának választották. Hozzájuk csatlakozik még biztosan az utánpótlásból Fecske Szabolcs és Csordás László. A sajátnevelésű játékosok közül Péter Mártonra komolyabb szerepek várhatnak, akárcsak a válogatottal jelenleg Európa Liga-meccseket játszó Kiss Mátéra és Péter Benedekre is.

A keret összeállításánál szempont, hogy egy fiatalokból álló csapat alakuljon ki, ami szerencsére jó úton halad. Folyamatosak a tárgyalások a kiszemeltekkel, illetve már megállapodásokat is kötött a klub pár válogatott játékossal, akiket a következő hetekben fogunk bemutatni honlapunkon.

A távozók között akad olyan, akinek klubunk nem ajánlott új szerződést, külföldre igazol, vagy közös megegyezéssel szerződésbontásra került sor. Blázsovics Péter, Csoma Krisztián, Rodrigo Moraes, Páez Carlos, Willian Reffatti, Szabó Dávid, Ján Tarabus és Maksymilian Warzywoda is távoznak. Juhász Péterrel  és Budai Balázzsal folynak a tárgyalások a folytatásról. A távozóknak további sikereket kívánunk mind a pályán, mind pedig civil életükben.