Sikeresen lediplomázott Toronyai Miklós, A-licenszes vezetőedzőnk

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője, Toronyai Miklós kedden jó eredménnyel államvizsgázott a Testnevelési Egyetemen, így most már A-licenszes röplabda-szakedzőnek vallhatja magát.

Diplomamunkáját a nyitások hatékonyságáról írta, melyet Molnár István, Németh Lajos és Jókay Zoltán – aki Toronyai témavezetője volt – elfogadtak, és a védés is sikeresen megtörtént. Toronyai szívéről nagy kő esett le kedden, miután a kihúzott tételeket is jó eredménnyel tudta felmondani, és természetesen klubunk is örül a szakember sikerének.

Vezetőedzőnk minden szemesztert időben teljesített, így három év alatt tudta elvégeznie a képzést. Két év múlva remélhetőleg az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen röplabdaedzőnek tanulók sikereiről számolhatunk be ebben a témakörben.

Toronyai sokat nem pihenhet, hiszen a felnőtt válogatottal – másodedzőként – már az Ezüst Európa Liga elődöntőjére készül, míg július közepétől az U21-es válogatott felkészülését kell koordinálnia, mint vezetőedző. Augusztusban pedig már kezdődik a Vegyész felkészülése.

Mindeközben Dudás Tamás is diplomát szerzett, igaz, mint labdarúgóedző – az ő diplomamunkája a „Koordinációs képesség fejlesztése a labdarúgásban, és más sportágak összehasonlító vizsgálata” címet kapta, és a más sportágak között természetesen a röplabda szerepelt. Dudás nem mellesleg a röplabdaedzőit is elkezdte az EKKE-n.