Diákolimpia: meglepték ellenfeleiket a tiszaújvárosiak a döntőben

Kisebb csodát vitt véghez a tiszaújvárosi Eötvös gimnázium IV. korcsoportos fiú röplabdacsapata, miután előbb kijutott a Diákolimpia döntőjére, majd az előkelő hatodik helyet szerezte meg ott.

A VRCK fiókcsapatának, a VRCK-Tiszaújvárosnak az edzője, Olasz Gyula javában toborozza a következő évekre a játékosait, és sikeresen is teszi, hiszen már 7-8. osztályosok között válogathat. Ráadásul most egy igen tehetséges garnitúrát talált, és nem kis meglepetésre előbb a megyei, majd a területi döntőt is sikerrel vívta meg az Eötvös.

A nyolccsapatos, békéscsabai fináléban a kaposvári Kodállyal, a kecskeméti Vásárhelyivel és a szolnoki Fiumei Úti iskolával került egy négyesbe Olasz csapata. A Kaposvár végül a második, a Szolnok pedig a harmadik helyen zárt, éppen ezért óriási eredmény, hogy mind a két iskolától csak öt szettben veszített az Eötvös, míg a kecskemétieket sikerült legyőzniük.

A négy közé kerülésért az erősebb Kecskemét, a későbbi győztes Arany nyert három szettben, és a helyosztón a székesfehérvári Ciszterci Szent István is jobbnak bizonyult. De az, hogy a legjobb nyolc közé jutott a tiszaújvárosi Eötvös, már önmagában nagy bravúr.

„Sajnos a helyosztón megsérült az egyik lejobb játékosunk, rosszul esett, így a helyosztón nem volt már annyi esélyünk. A fiúk azonban kihozták magukból a maximumot, és gratulálok nekik, büszke vagyok rájuk. Meglepetéseredményeket értünk el már az első nap a vereségek ellenére, a helyosztó sem volt sima a háromszettes Arany-siker ellenére” – mondta Olasz Gyula edző honlapunk érdeklődésére, aki örömmel újságolta, hogy a Vegyész röplabdázói közül többen is felkeltették a korosztályos válogatott szövetségi kapitányának a figyelmét.