A harmadik héten vannak túl Cziczlaviczék a válogatottban

A felkészülés harmadik hetén van túl a magyar férfi röplabda-válogatott, a keretben pedig több kazincbarcikai játékos is ott van. A GreenPlan-Vegyész RC fiatal centerét, Cziczlavicz Dávidot kérdeztük eddigi tapasztalatairól.

A mindössze 18 éves játékos először tagja a válogatott szűk keretének, de a közeg mégsem ismeretlen a számára. Több játékost ismerhet ugyanis a korosztályos válogatottakból, valamint Bibók Balázzsal, Kiss Mátéval, Péter Benedekkel és Miklósi-Sikes Zéténnyel egy csapatban is játszott a mögöttünk hagyott idényben.

„A beilleszkedés könnyen ment, de azért még folyik az ismerkedés azokkal, akiket eddig egyáltalán nem ismertem” – mondta érdeklődésünkre Cziczlavicz. „Az edzések jó hangulatúak, mindenki, aki itt van, érez magán egy kis nyomást szerintem, hogy a válogatottban nem lankadhat egy percre sem a figyelme. Ezt a hozzáállást, munkamorált kell nekünk tovább vinni a klubunkhoz, és átadni a társaknak. Ennek lesz köszönhető, hogy mindenki fejlődjön.”

Cziczlavicz még csak jövőre fog érettségizni, az idei évet már magántanulóként teljesítette.

„Becsúszott egy-két gyengébb eredmény, de mindkét területen igyekszem teljesíteni. Túlvagyok már az idei vizsgákon, jövőre érettségizem, és azért szeretném egy kicsit a jegyeimet is feljavítani. Nehéz az élsportot összeegyeztetni a tanulással, de tudom, hogy fontos az iskolapadban elért eredmény is.”