Négyen is készülhetnek a mieink közül az Európa-bajnokságra

Július 9-e és 14-e között Hollandia rendezi a nyolc nemzeti válogatottat felvonultató U22-es férfi röplabda-válogatottat. A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikát három játékosunk és vezetőedzőnk fogja képviselni.

Toronyai Miklós szövetségi edző azokra számít nyáron, akikkel sikerült kiharcolnia a fiú utánpótlás vonalon az utóbbi évtizedek legjobb eredményét. A magyarok majd a házigazdákkal, a spanyolokkal és a lengyelekkel szerepelnek egy csoportban, a másik négyesben a csehek, a portugálok, a franciák és az olaszok kerültek.

A Vegyészt három játékos fogja képviselni a kontinenstornán: Cziczlavicz Dávid, aki már a felnőtt válogatottnak is tagja, Miklósi-Sikes Zétény, aki jelenleg is ott van a felnőtt válogatott edzőtáborában, valamint Garan Bálint.

Európa-bajnokságon egyébként nem mindennap jár kazincbarcikai sportoló vagy sportszakember, de nem ritka. Tóth Anna, a DVTK fiatal gátfutója Kazincbarcikán ismerkedett meg az alapokkal, nemrég éppen a római Eb-n állt rajthoz, míg Elek Ákos labdarúgó a 2016-os labdarúgó Eb-n lépett pályára. Simon László, a Kolorcity Kazincbarcika labdarúgócsapatának másodedzője ott lesz az idei Eb-n, hiszen tagja Marco Rossi szövetségi kapitány szakmai stábjának. (Hirtelen keresésből ennyit találtunk, elnézést, ha valakit kihagytunk.)