Dudás: Pontosan ilyen meccsre számítottunk

Szombati győzelmének köszönhetően a Vegyész RC Kazincbarcika 1-0-ra vezet a bronzcsatában a Dági KSE ellen. Dudás András vezetőedző a mérkőzést követően elárulta, pontosan ilyen találkozót várt a csapat.

A Vegyész szettveszteség nélkül zárta az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcának első felvonását, Dudás edző legényei 23, 19 illetve 24 pontot engedélyeztek a dunántúliaknak. A szakember elmondta, nem érte őket nagy meglepetés, viszont a sok nyitásrontás kicsit bosszantotta.

„Pontosan ilyen mérkőzésre számítottunk” – mondta a vrck.hu-nak Dudás. „Megtettük az első lépést a bronzérem felé, de még messze a vége. Nem szabad a folytatásban sem félvállról vennünk a dágiakat, hiszen most is szoros meccset játszottunk. Úgy érzem, hogy maradt még játékosaimban, akik közül ugyan kiemelni senkit sem szeretnék, hiszen mindenkinek voltak jó megmozdulásai fontos helyzetekben, de Bokor Elek, Kovács Zoltán és Toronyai Miklós nevét mégis meg kell említenem: mind a hárman igazi vezérek voltak a pályán.”

„Fontos volt, hogy mi végig egy szinten tudtunk teljesíteni, nem volt komolyabb mélypont a játékunkban” – folytatta a tréner. „Hoztunk egy olyan erős átlagot, aminek köszönhetően egy pillanatig nem volt kétségem afelől, hogy ki örülhet majd a végén. Sok nyitást rontottunk, ami máskor megbosszulhatja magát, viszont szerencsékre a dágiak is hadilábon álltak a szervákkal. Ellenfelünk ma kicsit gyengébb volt, nagyon hullámzóan teljesített. Dágon is győzni akarunk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy jövő hét szombaton már kettő-nullról folytassuk.”

Emlékeztető:
JEGYZŐKÖNYV
NB I-ES FÉRFI RÖPLABDAMÉRKŐZÉS, RÁJÁTSZÁS, BRONZMECCS, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész – Dág 3-0 (23,19, 24)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában a Vegyész vezet 1-0-ra.

tm