Előnyben a Vegyész a bronzcsatában

Szombat este a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán 3-0-s győzelmet aratott a Dági KSE ellen a férfi röplabda NB I rájátszásának bronzcsatájában, így 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában.

Dudás András vezetőedző a Toronyai Miklós, Bokor Elek (csapatkapitány), Szabó Máté, Csizmadia János, Blázsovics Péter, Kovács Zoltán hatosnak szavazott bizalmat a kezdőben, a liberó Dudás Tamás volt. Jól kezdett a Dág, az első és a második technikai szünetben is vezetett egy ponttal, de a hajrára fordulva Kovácsék még egy fokozattal feljebb tudtak kapcsolni, aminek köszönhetően 25-23-ra behúzták a nyitó játszmát.

A fordulás után a VRCK volt az csapat, amelyik kezdeményezett, Dudás edző legényei korán többpontos előnyt harcoltak ki. Mindkét csapat sok nyitást rontott, de emellett látványos labdameneteket is láthatott a hazai publikum. Bokorék előnye még tovább duzzadt a második technikai időt követően, végül pedig hatpontos sikerrel zárult ez a szakasz a javukra.

A harmadik szettben sem adta fel a Dág, kétpontos előnye állandósulni látszott. A Vegyész azonban Toronyai irányításával lassan utolérte a dunántúli együttest, majd nagy izgalmak közepette, 26-24-re megnyerte a játszmát, vele együtt pedig a bronzcsata első találkozóját. Folytatás szerdán, Dágon.

JEGYZŐKÖNYV
NB I-ES FÉRFI RÖPLABDAMÉRKŐZÉS, RÁJÁTSZÁS, BRONZMECCS, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész – Dág 3-0 (23,19, 24)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában a Vegyész vezet 1-0-ra.

tm