Dupla forduló: a Dággal idegenben, a Kaposvárral hazai pályán

Nehéz hét vár a Vegyész RC Kazincbarcikára, hiszen szombaton a dobogóra igyekvő Dági KSE otthonában lép pályára, míg másnap a címvédő Fino Kaposvárt látja vendégül.

A szezont jól kezdő Vegyész kisebb hullámvölgye került, miután nagy pofont kapott a Kecskeméti RC vendégeként, majd hazai környezetben egy pontot bukott a Dunaferr SE ellen. A nehézségek ellenére a csapat a Pénzügyőr SE csarnokából már elhozta a három bajnoki pontot, így magabiztosabban várhatja a hétvégét, amikor a Dággal és a Kaposvárral is összeméri erejét.

A Dággal tavaly a bronzéremért játszott a Kazincbarcika, és végül győztesen jött ki a párharcból. Igaz, csak az ötödik, mindent eldöntő találkozón dőlt el a harmadik hely sorsa, de az utolsó két meccsén a Vegyész nem kegyelmezett ellenfelének. A mostani összecsapást eredetileg a nyitó fordulóban kellett volna megrendezni, de a borsodiak halasztást kértek, hiszen egy szlovákiai tornára már korábban elígérkeztek.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 1. FORDULÓ
DÁGI KSE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
2015.11.14, szombat, 16:00, Dág. Vezeti: Horváth, Mezőffy.

A Kaposvárt a Dággal ellentétben nem sikerült legyőzniük Bokor Elekéknek, legközelebb a diadalhoz a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán voltak. A VRCK hazai pályán már 2-0-ra vezetett a somogyiakkal szemben, de kikapott, ahogy a visszavágón is. A bajnokságban még simábban nyert a Kaposvár, amely végül az első helyet is elhódította a Kecskemét előtt.

A Fino is több meccsel a lábában érkezik majd Kazincbarcikára, hiszen szerdán Horvátországban játszik Challenge Kupa-mérkőzést. A 2. forduló odavágóján a Mladost Marina Kastela látja vendégül Demeter György vezetőedző csapatát, amely a bajnokságban még százszázalékos.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 9. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – FINO KAPOSVÁR
2015.11.15, vasárnap, 17:30, Kazincbarcika. Vezeti: Éva, Adler.
Belépő: 400 forint. Facebook-esemény

Tóth Milán