Toronyai: Mindenkiben van még legalább 30-40 százalék

A Vegyész RC Kazincbarcika rutinos feladója, Toronyai Miklós szerint kisebb hullámvölgybe került a csapat, így a Pénzügyőr SE elleni siker jókor jött. Ennek ellenére úgy érzi, még közel sem teljesítettek száz százalékon.

„Az utazás egy kicsit kivett belőlünk, ami az első szettben meglátszott a társaságon” – mondta Toronyai Miklós a vrck.hu-nak. „Szoros játékot hozott az első szett, melyet végül a hazaiak megnyertek a végjátékban. Aztán beállt Surányi István, így valamivel stabilabbak lettünk nyitásfogadásban. A Pénzügyőr sokszor a mi hibánkból élt, de mi bírtuk jobban a végét, így sikerült elhozni a három pontot Budapestről.”

Toronyai Miklós (8) és társai győzelemmel hangoltak a dupla fordulóra. (Fotó: boon.hu/Ádám János)
Toronyai Miklós (8) és társai győzelemmel hangoltak a dupla fordulóra. (Fotó: boon.hu/Ádám János)

A rutinos feladó szerint kisebb gödörben van a csapat, ami az önbizalom hiányának tudható be.

„Tavaly jobban álltunk ezen a téren, hiszen Szabó Dávid nélkül is megszereztünk a bronzérmet” – folytatta. „Akkor viszont magabiztosabbak, bátrabbak voltunk. Jól kezdtük a szezont, nem is volt gond a játékunkkal, de jött a kecskeméti vereség, ami visszahúzott minket. Tudtuk, hogy a Dunaferr ellen sem lesz könnyű, akiket csak öt szettben múltunk felül, pedig egy éve oda-vissza simán vertük őket, és még erősebbek is voltak. Nem kell aggódni, dolgoznunk kell, ki kell másznunk ebből a hullámvölgyből. A Pénzügyőr ellen már jobbak voltunk, Bokor Elek ponterős játéka sokat segített nekünk, de Juhász Péter és Banai Máté és magabiztos volt középen. Úgy érzem, még mindenkiben van legalább harminc-negyven százalék.”

A hétvégén komoly erőpróba vár a Vegyészre, hiszen szombaton Dágon játszik, míg másnap a címvédő Kaposvárt fogadja. Toronyai Miklós szerint fel kell készülni mindkét ellenfélből, de Dágon mindenképpen győzni kell.

„Videón kielemezzük a Dágot és a Kaposvárt is, aztán egy jó alaptaktikát begyakorolunk” – fogalmazott a korábbi válogatott játékos. „Mindkét meccset meg akarjuk nyerni, de főleg Dágról szeretnénk elhozni a három pontot. Másnap kicsit fáradtabbak leszünk, viszont ha győzelemmel térünk haza, sokkal nagyobb lelkesedéssel és önbizalommal tudunk nekiesni a Kaposvárnak. Sajnos nem vagyunk topformában, így hazai pályán is a Kaposvár lesz az esélyesebb, de egy éve a Magyar Kupában majdnem megfogtuk őket. Most is hasonlóra készülünk, de ezúttal mi szeretnénk örülni.”

Török Roland távozása miatt Toronyai Miklós az egyetlen bevethető feladó a keretben. A tavalyi szezon egyik legjobbja sajnálja fiatal vetélytársa távozását, de már csak a dági összecsapás lebeg a szeme előtt.

A dupla fordulóról részletesebb itt olvashat.

Tóth Milán