Egy bravúrra szükség van a fővárosban

Hétfőn 18 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára az Extraliga bronzcsatájának harmadik mérkőzésén. Ahhoz, hogy a Vegyész megszerezze a harmadik helyet, egyszer mindenképpen nyernie kell Budapesten.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot a PSE kezdte odahaza, és nyert egy sima és két szoros játszmában. Csütörtökön a Vegyész saját közönsége előtt egyenlített, miután 3-1 arányban két vállra fektette fővárosi riválisát. Az állás tehát ismét döntetlen, és a Vegyész röplabdázói tudták már a párharc kezdete előtt: ahhoz, hogy az ő nyakukba akasszák a végén a bronzérmet, legalább egyszer nyerniük kell Budapesten. Ez a szezonban, de még az elmúlt években sem sikerült a Kőér utcában.

„A PSE-nek legalább három méterrel kisebb a terme, mint a Don Bosco Sportközpont, nem könnyű átvinni oda azt a játékot, amit mi gyakorolunk az edzéseken” – mondta Toronyai Miklós vezetőedző. „Bosszantó, amikor lyukat ütünk a plafonba a magasságkülönbség miatt, de ez egy olyan feladat, amit meg kell tudni oldani.”

A legutóbbi meccsen Toronyai elégedett volt a játékosai hozzáállásával, míg kollégája, Jókay Zoltán éppen az övéit, a budapestieket illette negatív kritikával.

„Jókay mester egy tapasztalt szakember, húsz éve edzősködik, rengeteg címet nyert. De ha egy játékos nem teszi magáévá a meccset, akkor egy edző csinálhat bármit” – jelentette ki vezetőedzőnk, aki kitért néhány játékosának is a teljesítményére. „Nem csak a huszonhat pontot szerző Csoma Krisztiánnak ment jól a játék. Kiss Máté liberónkat nem tudták zavarba hozni, Péter Márton szintén sokat melózott mezőnyben, és három ászt is szervált, ami extra. Tényleg csapatmunka volt a csütörtöki győzelem, a centereink például nem hibáztak az utolsó két szettben, Willian Reffatti kulcsfontosságú pontokat szerzett, Páez Carlos pedig jól elosztotta a labdákat.”

A Vegyész 62 labdát mezőnyözött ki, a PSE csak 38-at, de fogadásban, a nyitások hatékonyságában és ütőteljesítményben is a sárga-kékek voltak a jobbak.

„Hétfőn is kelleni fog az az akarat, az a jó hozzáállás, ami csütörtökön megvolt. Minden tudásunkat ki kell tennünk a pályán, hogy ne legyen sem bennünk, sem azokban hiányérzet, akik szimpatizálnak velünk, és látják, követik a meccseinket” – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

Az összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti a Kőér utcából.

A hazaiak jótékonysági felhívásáról az alábbi posztban olvashatnak többet.