Elvettük a PSE pályaelőnyét

Négy szettben győzött hétfő este a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE otthonában, így 2-1-re átvette a vezetést az Extraliga bronzcsatájában. A kazincbarcikaiak négy év után nyertek ismét tétmeccset a PSE vendégeként.

Péter Márton pontjaival igyekezett kapaszkodni a VRCK (8-6), de egy darabig bele tellett, amíg felvette a Kazincbarcika a meccs ritmusát. Páez Carlosék eredményesen nyitottak, a végjátékban pedig magabiztosan hozták a játékukat (23-25, 0-1). A születésnapos Willian Reffatti több fontos pontot is szerzett, a GreenPlan-VRCK ebben a játékrészben szinte végig előnyben volt. Juhász Péterék sáncmunkája is a legjobbkor állt össze, és bár a végén 21-24-ről egalizált a PSE, végül előnybe nem tudott kerülni (24-26, 0-2).

Hazai oldalról Kovács Zoltán kiválóan röplabdázott, és jól szállt be Tordai Ábel. A fináncok a harmadik játszmában szinte végig vezettek, a hajrára azonban megérkeztek Rodrigo Moraesék (20-21). A fordulatos játékrész ennek ellenére hazai sikerrel zárult (25-23, 1-2). Egy darabig úgy tűnt, Jókay Zoltán tanítványai egyenlíteni fognak (10-7), pillanatok alatt azonban megváltozott a játék képe. A szett derekán már kiegyenlített volt ismét a játék, a hajrában pedig kettővel ment a Vegyész. Kiss Mátéék nem hibáztak, minimális különbséggel ezt az etapot is nyerték (23-25, 1-3).

Győzelmet ünnepelhetett tehát születésnapján Willian Reffatti, aki 15 pontot szorgoskodott össze. A Vegyész egy győzelemre került a bronzérem megszerzésétől, a következő meccsre pénteken kerül sor 18 órától a Don Bosco Sportközpontban.

Nem mellékesen: a Kazincbarcika 2019 után először tudott győzni tétmeccsen a PSE vendégeként.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
Pénzügyőr SE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-23, -24, 23, -23)
Kőér utca, Budapest, 130 néző. V.: Horváth, Szarka.
PSE: Magyar 3, Kiss 11, Nascimento 5, Kovács 25, Dávid 5, Rása 5. Csere: Feliciano (liberó), Tordai 9, Tomanóczy 9, Majoros, Solti. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 10, Reffatti 15, Juhász 13, Csoma 14, Péter 9, Moraes 11. Csere: Kiss (liberó), Szabó 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a GreenPlan-VRCK javára.

Toronyai Miklós: Köszönjük a helyszíni biztatást a maroknyi Vegyész-szurkolónak. Egy lépést tettünk a bronzéremért, de nyilván a Pénzügyőr pénteken azért fog elutazni Kazincbarcikára, hogy vissza hozza a párharcot még egyszer a Kőér utcába. Hosszú sorozatot szakítottunk meg, négy év után nyertünk a PSE vendégeként. Nem dőlhetünk hátra, bármi megtörténhet pénteken.