Egy óra alatt nyert a VRCK Pécsett

A magyar bajnokságot is győzelemmel kezdte a Vegyész RC Kazincbarcika, miután hétfőn 3-0-ra legyőzte a PTE-PEAC Pécs együttesét az NB I A-csoportjának 1. fordulójában.

Egyáltalán nem látszott a fáradtság a VRCK játékosain, jóllehet Árva Milán és Gebhardt Norbert kezdett, míg Szabó Dávid és Németh Szabolcs egyaránt a cserepadon indították a mérkőzést. Gyorsan többpontos előnyre tett szert a címvédő, köszönhetően a jó blokkmunkának, valamint a magabiztos mezőnyvédekezésnek. A hazaiak időkérésekkel és cserékkel próbáltak operálni, több kevesebb sikerrel, de összességében magabiztosan került előnybe a Kazincbarcika (13-25, 0-1).

A második játszmát Horváth Balázsék kezdték jobban (2-0), szép dolgokat csináltak, és tudták is tartani a lépést a vendégekkel. Toronyai Miklós ekkor felrázta övéit: előbb szerzett egy pontot a hálónál, aztán a nyitásaival alaposan el is húzott a VRCK (7-15). A folytatás innentől már sima volt, Storcz Tamás vezetőedző bosszankodott is egy kicsit, mert tanítványai is tettek arról, hogy ellenfelük ismét elhúzott. A végét a Kazincbarcika ismét megnyomta, aminek köszönhetően még magabiztosabban nyerte ezt a játszmát, mint az előzőt (11-25, 0-2).

Akár már fel is adhatta volna a Pécs, de szerencsére nem tette. Storcz bizalmat szavazott Portik Ádámnak és Demeter Andrásnak, és az ő vezérletükkel a fehér-fekete mezesek egy pontra felzárkóztak (10-11). Ez ismét arra volt „jó”, hogy a VRCK megrázza magát, sőt, Marek Kardos még időt is kért 11-15-ös vezetésnél, amikor csapata nyitott. A szlovák tréner taktikai utasításokkal látta el övéit a félperces szünet alatt, és szükség is volt rá, hiszen a pécsiek felszabadultan játszottak és ismét közelítettek (17-18). Amikor Dudás Tamás állt a nyitóhelyre, ismét nőtt a Kazincbarcika előnye, majd egy ásszal be is fejezte a mérkőzést az ezúttal szélső ütőt játszó liberó (17-25, 0-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
PTE-PEAC Pécs – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-13, -11, -17)
Pécs, 50 néző. V.: Kiss, Szabó.
Pécs:
Soós 6, Dolgos, Szabó G. 6, Várhalmi, Pordán 3, Horváth 9. Csere: Kaszás (liberó), Portik, Demeter 4, Merkler 1, Turcsics 2. Vezetőedző: Storcz Tamás.
VRCK: Toronyai 5, Blázsovics 4, Banai 10, Gebhardt N. 12, Árva 11, Juhász 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás 4. Vezetőedző: Marek Kardos.

Storcz Tamás: Beigazolódott a papírforma, de az első két szettben megilletődöttek voltunk. Most először állt össze a teljes csapat, a harmadik felvonásban már láttam olyan játékot, amit a felkészülés eleje óta gyakorolunk.

Marek Kardos: Jó teszt volt ez a csapat számára a zágrábi mérkőzés után, és azoknak is lehetőséget tudtam adni a kezdetektől, akik vasárnap keveset léptek pályára.