Blázsovics: Minden ellenfelet tisztelni kell

Blázsovics Péter, a Vegyész RC Kazincbarcika ütője szerint minden ellenfélnek kijár a tisztelet, legyen az a horvát HAOK Mladost Zagreb vagy a PTE-PEAC Pécs.

Nem kis meglepetésre a VRCK vasárnap este 3-1-re nyert Zágrábban a Közép-európai Kupa 1. fordulójában, hétfőn pedig már Pécsett vendégszerepel (18:30) az NB I A-csoportjának 1. fordulójában. Blázsovics Péter Horvátországban 19 pontot szerzett, csapata egyik legjobbja volt. A 23 éves ütő a Zágráb és Pécs közötti úton a vrck.hu-nak elmondta, volt egy megérzésük a HAOK elleni találkozót megelőzően.

„Beszéltük a társakkal a meccs előtt, hogy nyerni fogunk, de hogy honnan merítettünk ekkora önbizalmat, azt nem tudom megmondani” – fogalmazott Blázsovics. „Taktikailag rendben voltunk, habár még így is vétettünk hibákat, amit az edzőnk sosem hagyott szó nélkül. Jó erőben voltunk, és ahogy múltak a labdamenetek, úgy lettünk egyre magabiztosabbak magunkban.”

A VRCK egy pillanatra nem írta le ellenfelét, hiszen a horvát válogatottakból álló HAOK bármikor képes fordítani. Ez azonban vasárnap este – szerencsére – elmaradt, a sárga-kékek ugyanis végig koncentráltak maradtak.

„Bárki ellen is lépünk pályára, tiszteltünk kell az ellenfelet, ezt vezetőedzőnk alaposan a fejünkbe véste” – folytatta a sümegi ütő. „Ezért mindig a lehető legjobban igyekszünk koncentrálni, ha pedig lankad a figyelem, akkor az edzőnk vagy valamelyik rutinosabb játékosunk igyekszik felrázni minket. Mindegy, hogy a Közép-európai Kupában vagy a magyar bajnokságban lépünk pályára, a háló másik oldalán lévő csapatnak ugyanúgy kijár a tisztelet. Pécsen is maximálisan kell koncentrálnunk, mert ha kicsit is kihagyunk, bajban találhatjuk magunkat.”

(fotó: vrck.hu)