Egyre kevesebb hibával játszunk – Toma Sándor

A mögöttünk hagyott hétvégén a Vegyész RC Kazincbarcika előbb magabiztos győzelmet aratott a Dági KSE otthonában, majd másnap három szettben kikapott a címvédő Fino Kaposvártól. Toma Sándor vezetőedzőt kérdeztük, hogyan látta a két rangadót.

„A dági siker nagy öröm volt a számomra, hiszen viszonylag simán nyertünk, miközben tudjuk, hogy a Dág, főleg odahaza, jó teljesítményre képes bárki ellen” – mondta honlapunknak Toma Sándor pénteken. „Kulcsembereink jól játszottak, így bizakodva vártuk a másnapi, Kaposvár elleni rangadót.”

Toma Sándor, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője. (Fotó: archív/boon.hu)
Toma Sándor, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője. (Fotó: archív/boon.hu)

A címvédő végül három szoros szettben (25-27, 25-27, 21-25) nyerni tudott Kazincbarcikán, de a vezetőedző szerint nem vallott szégyent az együttese, hiszen csak nüanszokon múlott az első két szett elvesztése.

„Jó csapat ellen játszottunk, az pedig csak növeli az erényeiket, hogy idén még nem találtak legyőzőre” – dicsérte az ellenfelet Toma Sándor, majd visszaemlékezett a vasárnapi találkozóra. „A szettek elején, kivéve a harmadikat, mindig vezettünk, olykor három-négy pontos előnyt is sikerült kiharcolnunk, de a Kaposvár mindig felzárkózott, ami bosszantott. Jól szerváltunk, felugrásból Szabó Dávid és Toronyai Miklós mellett Kovács Zoltán is nehézséget okozott a somogyiaknak, de csereként beállva Bokor Elekre sem lehetett panasz.”

A Fino két legjobb fogadója Toma szerint Bagics Balázs és Deák Márk, így elsősorban a rutinos Dávid Zoltánt keresték, akinek olykor meg is gyűlt a baja a hazai nyitásokkal. Ennek ellenére a Vegyész nem tudott élni a lehetőséggel, egy-az-egyben ugyanis a vendégek jobbnak bizonyultak.

„Egyre kevesebb hibaszázalékkal játszunk, ez nyitásban és fogadásban egyaránt látszik, de a hálónál, főleg az egy-az-egy elleni szituációkban haloványabbak voltunk” – fogalmazott a borsodi vezetőedző. „A kaposváriak gyors labdákkal játszottak, ezeket nehéz kivédekezni, de már mezőnyben is voltak extráink. Demeter György, az ellenfél edzője azt mondta, nagy taktikai csata volt a csapatok között. Ezzel én is egyetértek, hiszen ők a mi gyenge pontjainkat keresték, míg mi az övéiket. Az egy-az-egy elleni dolgok döntöttek, ebben kell fejlődni, de már sokkal jobban festünk így is, mint a kecskeméti pofon után. Nem nyertünk szettet, ez zavar, de fel kell nőni a feladathoz, főleg a gyorsabb játékhoz. Ha ez sikerül, bárkivel jó meccset fogunk játszani.”

Vasárnap 16 órától a Vegyész a MAFC-BME otthonában (BME Sportközpont, Budapest, Bertalan Lajos utca 4-6) lép pályára a bajnokság 10. fordulójában, míg serdülő csapatunk Székesfehérváron szerepel.