Előbb önmagát, majd a Kecskemétet is legyőzte a Vegyész

Vasárnap a HÉP-Kecskeméti RC vendégeként nyert három-nullára a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraligában, ezzel mindhárom bajnoki pontot elhozta a hírös városból.

Idegesen kezdte a találkozót a Kazincbarcika, mi sem mutatja ezt jobban, hogy az első szettben 12 pontot csinált csak az ellenfélnek. A játszma második felére sikerült redukálni a ki nem kényszerített hibáknak a számát, és ekkor a hazaiak rontottak többet, így a Vegyész örülhetett először (21-25, 0-1). A fordulás után már csak két hibája volt a Kazincbarcikának, és így „könnyebb” dolguk is volt Árva Milánéknak: 10-17 után a kecskemétiek ugyan szereztek zsinórban négy pontot, de a hajrában ismét a sárga mezesek domináltak (17-25, 0-2).

A harmadik szett sikerült a legizgalmasabbra, hiszen végig két-három ponton belül voltak egymáshoz a felek. Előbb a Vegyész ment kettővel (1-3), aztán a KRC hárommal (6-3). A hazaiak innentől kezdve ki sem adták kezükből az előnyt, a vendégeknek folyamatosan kapaszkodniuk kellett, és nem egyszer jöttek vissza mínusz háromról. A nagy akarásnak meglett az eredménye, hiszen Rodrigo Moraes főszereplésével előbb egyenlített, majd egalizált a VRCK, végezetül az első meccslabdáját értékesítette is (24-26, 0-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 6. FORDULÓ
HÉP-Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-21, -17, -24)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 200 néző. V.: Jámbor, Horváth.
Kecskemét: Deliu, Krupánszki 3, Vajopulosz 3, Pesti 20, Qepa 11, Gacs 5. Csere: Deák (liberó), Szubotics 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez 7, Blázsovics 12, Moraes 7, Braga 15, Árva 10, Juhász 6. Csere: Vitko (liberó), Efraimidisz, Péter. Vezetőedző: Marek Kardos.

Dávid Zoltán: Úgy látszik, én vagyok az egyetlen, aki azt hiszi, hogy egy-két jó mérkőzés után képesek vagyunk megint nyerni. Lehet, hogy ez a realitás, és erre vagyunk csak képesek.

Marek Kardos: Taktikailag végig fegyelmezettek voltunk. Ugyan volt megint egy kis rövidzárlatunk, és nem mosolyogtunk eleget, de örülök, hogy a harmadik játszma végére összekaptuk magunkat.

(fotó: vrck.hu)