Ennél többet reméltünk – vereség Kaposváron a szezonnyitón

A Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-s vereséget szenvedett a férfi röplabda Extraliga nyitómeccsén a Fino Kaposvár otthonában. A hazaiak szinte végig irányítottak, magabiztos sikert arattak a sokat rontó VRCK ellen.

Nem kezdett maximális hőfökön egyik csapat, de jól blokkoltak Páez Carlosék, így a hazaiak 4-8-as állásnál kérték ki első idejüket. Magára is találtak a kaposváriak, felzárkóztak mínusz egyre (9-10), de több hibát is elkövettek támadásban, és 10-14-et mutatott máris az eredményjelző. Bögöly Gáborral a nyitóhelyen azonban egalizáltak a vendéglátók, Toronyai Miklós vezetőedző időt is kért (14-14). Szépen fejezték be a támadásokat a felek, a vendégeknél Árva Milán, a hazaiaknál többen is jeleskedtek a pontszerzésben, egy hálóról lecsorgó nyitás után pedig először vezettek (19-18). A Fino már nem engedte ki kezéből a szettet, és három ponttal megnyerte azt (25-22, 1-0).

Nem indult jól a második játszma a Vegyész javára, gyorsan időt is kért Toronyai. Lukasz Ciupa pontjai kellettek a felzárkózáshoz négypontos hátrányban (9-8), de pillanatok alatt ismét a Fino nyugodhatott meg (11-8). A meccs elején jól működő VRCK-mezőnyök nem jöttek, ahogy a blokkok sem, a Kaposvár pedig ezt kihasználva folyamatosan növelte előnyét (15-10). Buta hibákat vétettek a fehér mezesek, de az akarattal nem volt baj, ennek köszönhették, hogy újra elkezdték a felzárkózást, Wolochin időt is kért (18-16). A végén azonban ismét jöttek a jó Fino-szervák, és ezt a játszmát is megnyerték a végjátékban (25-20, 2-0).

A lehető legrosszabbul indult Dudás Tamásék számára a harmadik etap (8-2), görcsösen röplabdáztak a kazincbarcikaiak – akartak, de nem igazán tudtak fogást találni a hazaiakon (17-13). A kétes ítéletek is mintha mindig a Kaposvár javára dőltek volna el (persze nem ezen múlott), hiszen a jó fogadásokból Hubicska Patrikék könnyedén tudtak támadni, jó százalékkal (18-15). Rodrigo Moraesben volt a legtöbb tűz, hiába, a Vegyész ugyanis nem tudott fordítani, így vereséggel kezdte az új idényt (25-18, 3-0).

Ennél sokkal többre számított a Vegyész, legközelebb október 24-én, hazai pályán javíthat, a Kecskeméti RC ellen.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (22, 20, 18)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 200 néző. V.: Adler, Mezőffy.
Kaposvár: Garchet 1, Hubicska 14, Sandoval 7, Milovanovic 9, Bögöly 18, Ujacsi 6. Csere: Bozóki (liberó), Kiss 1, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Vegyész: Páez 1, Blázsovics 6, Juhász 4, Árva 6, Ciupa 11, Moraes 6. Csere: Dudás (liberó), Péter B. 1, Csizmadia, Bibók 4, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Ruben Wolochin: Mondhatjuk, hogy meglepődtem csapatom jó teljesítményén, de ezt már nagyon régóta vártam a srácoktól. Kiválóan nyitottunk, és ez megnyitotta a lehetőséget a számunkra arra, hogy nyugodtabban játsszunk. Örülök a sikernek, de ez csak egy siker, semmi több.

Toronyai Miklós: Jó erőben volt a társaság, egyáltalán nem voltak fáradtak a játékosok, de azt nem tudom elfogadni, hogy taktikai utasításokat nem tartjuk be. Megbeszéltük, milyen pozícióban védekezünk, nem azt csináltuk, és hiába hívtam fel rá a figyelmet, mintha kihúzták volna alólunk a talajt. Rendre rossz döntéseket hoztunk támadásban is, így abszolút megérdemelten nyert a Kaposvár.

(fotó: archív, Borók Orsolya)