Eperjesi és brnói siker a Don Bosco Kupa első napján

A IV. Don Bosco Kupa első napján 3-0-s sikerek születtek: a Mirad Presov a KDS Sport Kosice, a Volejbal Brno pedig a Vegyész RC Kazincbarcika ellen nyert.

Annak ellenére, hogy idei első felkészülési mérkőzését játszotta az Vegyész, szép számmal kilátogattak a nézők a Don Bosco Sportközpontba, és már a szlovák „rangadón” is voltak érdeklődők. A Presov nagy csatában múlta felül a Kosicét végül a nap első meccsén, míg a Brno a három debütálóval is felálló VRCK-t fektette két vállra: a lengyel Hubert Mańko, a kolumbiai Cristian Palacios és a brazil Marcílio Braga is kezdett.

„Egyrészt jobb csapat a Brno, másrészt most először játszottunk együtt mérkőzést, látszott, hogy még egyáltalán nem vagyunk összeszokva” – fogalmazott Blázsovics Péter csapatkapitány. „Ezen a héten léptünk a konditermi programunk legkeményebb fázisába, ez még két hétig biztosan tart, aztán a bajnoki rajt előtt nem sokkal már lazább lesz az erősítési rész. Jó volt végre a nyári szünet után ismét játszani, és szerencsére lesz még két mérkőzésünk, jövő héten pedig Brnóban három összecsapásunk.”

Pénteken 16 órától a kassaiak a Brnóval, míg 19 órától a Vegyész az eperjesiek ellen lép pályára.

JEGYZŐKÖNYV
DON BOSCO KUPA, 1. NAP, 2. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Volejbal Brno 0-3 (-21, -17, -19)
Don Bosco Sportközpont, 250 néző. V.: Adler, Soltész.
Vegyész: Páez, Blázsovics, Juhász, Braga, Mańko, Palacios. Csere: Dudás (liberó), Árva. Vezetőedző: Marek Kardos.
Brno: Troung, Licek, Prazak, Rimal, Hrazdira, Hukel. Csere: Lzicar (liberó), Jakubec. Vezetőedző: Ondrej Marek.

(fotó: vrck.hu)