Marcílio Braga: Profi játékos vagyok, aki szenvedéllyel játszik

Hétfőn sajtótájékoztatón mutattuk be a Vegyész RCK legújabb igazolását, a brazil Marcílio Bragát. A rutinos, nyugalmat sugárzó kétméteres légiós szerényen, de annál elhivatottabban beszélt új csapata és saját céljairól.

„Tisztában vagyok azzal, hogy az idén új csapatot épít a klub, és azért vagyok itt, hogy tapasztalatommal, hozzáállásommal segítsem a fiatalokat” – mondta Marcílio Braga a hétfői sajtóeseményen. „Tudom, hogy nem számítok fiatalnak, de profi játékos vagyok, aki mindig a maximumra törekszik, nem csak a pályán. Nyitott vagyok az új dolgokra, tudom, hogy az edző azt szeretné, hogy átadjam a tudásom a fiataloknak, példát mutassak nekik. Hallottam a klub terveiről, a Regionális Röplabda Központ építéséről, és hogy a Don Bosco szaléziakkal közösen munkálkodnak egy akadémiai rendszer kialakításán.”

Braga elárulta, vallásos emberként rendszeresen jár templomba, és annak kifejezetten örül, hogy Kazincbarcikán is tevékenykednek a szaléziak, hiszen a brazíliai otthonában ugyancsak jelen vannak.

„Hívő emberként Jézus Krisztus tanításait követem, így ha valamit adsz, azt egyszer vissza is fogod kapni. Én eszerint élem az életem, a pályán és azon kívül egyaránt” – folytatta a korábban a spanyol élvonal legjobbjának is megválasztott brazil. „Nem vagyok sztár, de a csapatnak nincs is szüksége sztárokra, mert együtt dolgozva el tudjuk érni a céljainkat. Marek Kardos remek szakember, akinek komoly múltja és tapasztalata van a röplabdában játékosként és edzőként egyaránt. Remekül tudja motiválni a játékost, hogy az folyamatosan tanuljon, és tőle lehet is.”

A szezontól jó eredményeket vár Braga, habár amíg nem látja a riválisokat, nem szeretne elhamarkodott kijelentést tenni. Azt viszont tudja, elsősorban saját magukra kell koncentrálniuk.

„Profi játékos vagyok, aki szenvedéllyel játszik. A profi azt jelenti, hogy a pályán és azon kívül is megfelelően kell viselkedni. A fiatalokat kell segítenem, a helyes útra terelni őket, itt most főleg a pályán kívüli feladatokra gondolok, mert a profi sportpályafutás komoly lemondásokkal jár. Csak akkor válhat igazán jó játékossá valaki, ha meghozza a kívánt áldozatokat” – zárta gondolatait a Vegyész új igazolása, aki a 14-es számot fogja viselni az idényben.

(fotó: kolorline.hu / Kovács Loretta)