Év sportolója közönségszavazás: döntőben a Vegyész

Január 20-án, hétfő délig lehet szavazni az Év sportolója döntő jelöltjeire is, így csapat kategóriában a Vegyész RC Kazincbarcikára.

A Vegyész felnőtt csapata is bekerült az Észak-Magyarország és a Borsod Online által életre hívott közönségszavazásának döntőjébe. A megye legjobb sportolóira és klubjaira a fináléban január 20-án délig lehet voksolni a boon.hu oldalán, ahol további részletek talál a játékról. Szavazni naponta egyszer lehet.

A 2019-es évben a VRCK bronzérmet szerzett a Magyar Kupában, majd a 2018/19-es idény végén megnyerte a nemzeti bajnokságot. Az új szezont is jól kezdte a megfiatalított csapat, hiszen első helyen zárta az alapszakaszt az A-csoportban, ott van a négy között a kupában, és nem elhanyagolandó tény, hogy – egybevéve a két idényt – öten is debütáltak a felnőttek között (sorrendben Pálfi Gellért, Bibók Balázs, Péter Márton, Simkó Dániel és Földes Dániel).

Az Év sportolója 2018-as szakmai szavazásán a Vegyész a felnőtt csapat és az edző kategóriában is első helyen zárt, a 2019-es díjátadón is az említett kategóriákban érdekelt, de a közönségszavazáson is várjuk a voksokat. Utóbbira lehet most szavazni, de fontos tudnivaló, hogy a döntőbe jutottak a fináléban tiszta lappal indulnak, vagyis a játék első fordulójában, az elődöntőben kapott szavazatokat nem vitték magukkal. Szavazni a fináléban kétféleképpen lehet: az Észak-Magyarországból kivágott szelvényen vagy a Borsod Online-on.

A Vegyésznek nincs könnyű dolga, hiszen három diósgyőri klub (jégkorong, kosárlabda, női labdarúgás) mellett egy negyedik miskolci egyesülettel, a vízilabdásokkal is „megmérkőzik”. Ha már szavaznak felnőtt csapatunkra, ne felejtsenek el voksolni utánpótlás csapat kategóriában a KKSE leány kézilabdásaira, felnőtt férfi kategóriában a KVSE súlyemelőjére, Holló Szilárdra, edző kategóriában pedig edzőjére, Pátrovics Gézára.