Extraliga: a bajnokin legyőztük a Pénzügyőrt

Az Extraliga alapszakaszának 15. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika háromszettes győzelmet aratott hazai pályán a Pénzügyőr SE ellen.

Gyorsan igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Vegyész, sikerült is többször meglépnie négy ponttal. Bibók Balázs támadásban, nyitásban és mezőnyben is jól teljesített, mégis izgulnia kellett a szépszámú közönségnek a végén, miután 24-21-ről egalizáltak a budapestiek. Kiss Mátéék azonban összekapták magukat, előnybe kerültek (27-25, 1-0).

Rengeteg hiba jellemezte mindkét csapat játékát a második szett elején, de amikor Péter Benedekék ezt minimalizálták, hárompontos hátrányukat sikerült ledolgozniuk. A játszma derekán már a GreenPlan-VRCK vezetett kettővel, néhány tetszetős akció is belefért, ez az etap leheletnyivel magabiztosabban lett meg (25-21, 2-0).

Kiváló hangulatban folytatódott az újabb háromperces szünetet követően a derbi, a PSE irányításával. A Kazincbarcika Bibók pontjai után kezdett visszatalálni a helyes útra, majd átlónk szemfüles pontját egy remek Cziczlavicz Dávid blokk követte, ekkor már második idejét is kikérte Jókay Zoltán a szettben (15-12). A Vegyész bele-bele hibázott, a fináncok kapaszkodtak (18-17), de Jan Jirásekék innen már nem hibáztak, megérdemelt győzelmet arattak (25-20, 3-0).

Sikerének köszönhetően Toronyai Miklós együttese megerősítette negyedik helyét a tabellán. Szerdán 19 órától ismét a PSE lesz a GreenPlan-VRCK ellenfele, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (25, 21, 20)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 380 néző. V.: Varjasi, Sík.
Vegyész: Gurszkij, Péter B. 13, Velicsko 2, Bibók 18, Jirásek 15, Cziczlavicz 7. Csere: Kiss M. (liberó), Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Tóth 4, Kiss D. 9, Mihálovits 6, Kovács 8, Kispál 6, Kövessy 3. Csere: Feliciano (liberó), Majoros 1, Székely. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Toronyai Miklós: Köszönjük a szurkolást, mert most is hetedik emberként segítettek minket a drukkereink. Nem tudok a PSE nevében nyilatkozni, de bennünk még biztosan maradt, ami miatt egy kicsit csalódott vagyok, hiszen minden mérkőzésen a legtöbbet kell kiadni magunkból. Fontos pontokat szereztünk, de a kupameccsekre még nagyobb koncentráció kell.

Jókay Zoltán: Csalódott vagyok, de nem az eredmény, hanem a bátortalan játék miatt. Azok a játékosok, akik a buszban ölni tudnának a jobb helyekért, a pályán nyusziként viselkednek, és ez enyhe kifejezés.

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)