Toronyai: Nem szabad, hogy a bajnoki győzelem elbódítson

Szerdán 19 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén lép pályára. Toronyai Miklós együttesének ellenfele az oda-visszavágós párharcban a címvédő Pénzügyőr SE.

A Vegyész idei Magyar Kupa-menetelése sokakat meglepett, előzetesen még vezetőedzőnk is aláírta volna a négy közé kerülést. A legjobb 16 között a Kazincbarcika magabiztosan verte a Dágot mind a két mérkőzésen, a negyeddöntőben viszont simán kikapott decemberben a DEAC-tól. A visszavágón a Vegyész aratott egy fantasztikus, 3-0-s sikert, majd az aranyszettet is behúzta, az eufórikus hangulat pedig tovább folytatódhat – ehhez azonban két meccsen kell jobbnak bizonyulni az elődöntőben a címvédővel szemben.

A két csapat vasárnap az Extraligában találkozott egymással, Kiss Mátéék három szoros játszmában otthon tartották a bajnoki pontokat. A néhány nappal ezelőtti siker még több önbizalmat adhat a Toronyai-csapatnak, amely szeretne minél jobb eredményt kiharcolni a jövő heti visszavágóra.

„Felkészülési mérkőzéseket, két bajnokit is játszottunk a PSE-vel a szezonban, sok újat nem fogunk tudni egymásnak mutatni” – mondta a meccs előtt Toronyai, akit honlapunkon kívül az Észak-Magyarország és a Sportrádió is megszólaltatott (utóbbi anyagot szerda délelőtt mi is megosztjuk olvasóinkkal). „Amit szoktam mondani, igazából az a lényeg: a pillanatnyi forma, ki hogyan áll fejben a mérkőzéshez, mert maximális koncentrációra lesz szükség. Nem szabad, hogy a bajnoki győzelem elbódítson minket.”

Jó teljesítménnyel rukkolt elő a hétvégén Bibók Balázs, aki 18 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt. Magyar válogatott játékosunk elmondta, sokkal több figyelmet vár el maguktól a kupa elődöntőjében, mint a bajnokin.

„A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, és odafigyelni arra, hogy a már megszerzett előnyt egy játszmában ne szórakozzuk el” – jelentette ki a 24 éves játékos. „A koncentráció lesz a kulcs, de azt gondolom, most jó formában vagyunk, és ez kellő önbizalommal is eltölt minket. Ez egy teljesen másik mérkőzés lesz, éppen ezért ugyanolyan fontos, hogy a taktikát, az utasításokat betartsuk, és legyen rendben az alapjátékunk. Mindenki tudja a dolgát, szeretnénk jó eredménnyel zárni szurkolóink előtt.”

A találkozót a Hunvolley TV élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból. A találkozóra a belépés díjtalan.